Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Veselība

Jau 22% iedzīvotāju ar hroniskām saslimšanām saņēmuši poti pret Covid-19

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Latvijā prioritārajā grupā "Iedzīvotāji ar hroniskām slimībām" vakcīnas pirmo devu saņēmuši 36 656 iedzīvotāji, savukārt no šiem iedzīvotājiem 1 466 personas vakcinācijas ciklu noslēgušas, saņemot arī otru vakcīnas devu, informē Veselības ministrijas vakcinācijas projekta komanda.

Vakcināciju uzsākuši 22% no visiem 166 000 iedzīvotājiem, kurus Veselības ministrija prognozējusi kā prioritāri vakcinējamos grupā "Iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām".

Veselības ministrija aicina visus Latvijas iedzīvotājus, kuriem ir hroniskas saslimšanas, neatlikt pieteikšanos vakcinācijai pret Covid-19 un reģistrēties jau tagad vietnē www.manavakcina.lv, kur uzreiz var izvēlēties arī vakcinācijas vietu un laiku.

Iespēja pieteikties vakcīnas saņemšanai konkrētā vietā un laikā pa tālruni 8989 būs pieejama no 26.aprīļa.

Prioritārajā grupā "Iedzīvotāji ar hroniskām slimībām" ražotāja "AstraZeneca" vakcīnu saņēmuši aptuveni 65% iedzīvotāju, 24% saņēmuši ražotāja "Moderna" vakcīnu, savukārt 11% saņēmuši "Pfizer-BioNTech" vakcīnu.

Aizvadītajā nedēļā sasniegts līdz šim lielākais vienā nedēļā vakcinēto skaits - 32 298, no tiem 6 315 iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām.

No visiem vakcīnu saņēmušajiem Latvijā lielākā daļa vakcinēto iedzīvotāju saņēma "AstraZeneca" vakcīnu - 124 676 izmantotas devas, tam seko "Pfizer-BioNTech" ar 58 538 devām un "Moderna" ar 46 634 vakcīnu devas.

Vakcinācija veido imunitāti pret Covid-19 slimību un pasargā no smagas slimības gaitas saslimšanas gadījumā. Pieredze citās valstīs, kur jau īstenota plaša sabiedrības vakcinācija, liecina, ka visas šobrīd Eiropas Savienībā reģistrētās vakcīnas uzrāda līdzvērtīgu efektivitāti, novēršot smagu Covid-19 slimības gaitu un hospitalizāciju.