Kurzemes mugurkaula ķirurģijas centrs Ventspilī turpina attīstību

© Publicitātes foto

Pirms nepilna gada SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” Ventspils slimnīcā tika atklāts Baltijā pirmais jaunākās paaudzes Carl Zeiss operāciju mikroskops Tivato 700 mugurkaula ķirurģijai, kas ar inovatīvām funkcijām paaugstina darba produktivitāti un kvalitāti, kā arī būtiski atvieglo speciālistu darbu operāciju laikā.

Mikroskopa specifika nodrošina mazāku audu transformatizāciju un ļauj sasniegt labākus rezultātus atveseļošanās periodā.

Pacienti no visas Latvijas

Kopš 2019. gada sākuma, kad Ventspils slimnīca uzsāka veikt mugurkaula operācijas, to skaits ir divkāršots. Ventspils slimnīca mugurkaulāja ķirurģijas operāciju skaita ziņā ierindojas otrajā vietā Latvijā pēc Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas.

Kopš decembra, kad plānveida ķirurģiskie pakalpojumi tika būtiski ierobežoti, Ventspils slimnīcā jūtams pacientu pieplūdums no visas Latvijas ar nervu struktūras nospiedumu, kuriem nepieciešams nodrošināt akūtu un operatīvu palīdzību, kas Ventspils slimnīcā tiek nodrošināta.

Pacienti novērtē arī mikrokatetru ievadīšanu pēcoperācijas dienās, kas nozīmē, ka ievērojami tiek atvieglotas sāpes un atveseļošanās process.

Augstas klases profesionāļu komanda

Pateicoties speciālistu piesaistei - Kurzemes mugurkaula ķirurģijas centrs var lepoties ar augstas klases jomas profesionāļiem. Traumatologs - ortopēds, sertificēts mugurkaulāja ķirurgs Dr. Jānis Osītis un neiroķirurgs Dr. Aivars Olmanis Kurzemes mugurkaula ķirurģijas centrā strādā kopš tā atklāšanas.

Šobrīd mugurkaulāja ķirurgiem ir 3 operāciju dienas nedēļā, un pirms valstī noteiktajiem plānveida pakalpojumu ierobežojumiem dienā tika veiktas vidēji 3 operācijas. Lai uzlabotu pakalpojumu pieejamību, palielinot operāciju skaitu, darbam Ventspils slimnīcā piesaistīts arī traumatologs - ortopēds, mugurkaulāja ķirurgs Dr. Dmitrijs Kirējevs.

"Šobrīd jau iespējams novērtēt jaunās iekārtas nozīmi mugurkaula ķirurģijas attīstībā Ventspilī. Kopš dienas, kad uzsākts darbs ar jauno mikroskopu, pateicoties teicamajai redzamībai, operāciju laikā nav bijis neviena muguras smadzeņu apvalka bojājuma," traumatologs - ortopēds, sertificēts mugurkaulāja ķirurgs Dr. Jānis Osītis.

Veselība

Kaut gan regulāra vēža skrīninga veikšana ļauj vēzi atklāt agrīni un bieži veiksmīgi ārstēt, un Latvijā aug skrīningu apmeklētāju skaits, teju piektā daļa jeb 19% aptaujāto nezina, kurus no vēža skrīningiem apmaksā valsts, liecina Slimību un profilakses centra (SPKC) septembrī veiktās iedzīvotāju aptaujas dati.

Svarīgākais