Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Veselība

"AstraZeneca" apliecina, ka vakcīnas blaknes atbilst prognozētajam

© AP/SCANPIX/LETA

Lielbritānijas un Zviedrijas farmācijas uzņēmums "AstraZeneca" ceturtdien apliecināja, ka tam nekas nav zināms par nopietnām vai negaidītām uzņēmuma izstrādātās Covid-19 vakcīnas blaknēm, vienlaikus uzsverot skrupulozos kvalitātes standartus un vakcīnas izmantošanu vairāk nekā 50 valstīs.

Vācijā, izskanot ziņām par vakcīnas blaknēm un nerimstot bažām par tās efektivitāti, vairāki cilvēki pēdējo dienu laikā atteikušies vakcinēties ar "AstraZeneca" vakcīnu.

Daži cilvēki sūdzējušies par smagu reakciju, dažkārt pieprasot darba nespējas lapas, kas savukārt novedis pie tā, ka pieaudzis gadījumu skaits, kad cilvēki atsakās no plānotās vakcinācijas.

"Šobrīd reakcijas, par kurām tiek ziņots, ir tādas, kādas varēja prognozēt, balstoties mūsu klīnisko izmēģinājumu programmas liecībās," "AstraZeneca" pārstāvis sakariem ar presi apliecināja ziņu aģentūrai DPA.

Šo simptomu vidū ir īslaicīgas sāpes un jūtīgums injicēšanas apvidū, vieglas un vidējas galvassāpes, sagurums, drebuļi, drudzis, vārgums un muskuļu sāpes, viņš sacīja.

"Nav gūts apstiprinājums nopietniem negatīviem notikumiem, kas būtu saistīti ar vakcināciju ar "AstraZeneca" vakcīnu," sacīja pārstāvis sakariem ar presi, piebilstot, ka uzņēmums rūpīgi uzrauga situāciju.