Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Veselība

Dietoloģe nosauc galveno kļūdu tievējot

© Vladislavs Proškins/F64

Zviedru uztura speciāliste Signe Svānfelde nosaukusi galveno cilvēku pieļauto kļūdu, mēģinot zaudēt svaru. Par to raksta Daily Express.

Pēc eksperta domām, izvēloties produktus, jums rūpīgi jāizpēta informācija par to uzturvērtību, kas, kā likums, ir norādīta uz iepakojuma. Tas ir vienīgais veids, kā izvairīties no pārāk liela cukura, piesātināto tauku un citu nevajadzīgu piedevu lietošanas uzturā.

"Pārtikai, ko lietojat uzturā, jābūt ar augstu uzturvērtību. Tas nozīmē, ka tajā vajadzētu būt daudz šķiedrvielām, vitamīniem, minerālvielām, kā arī olbaltumvielām, veselīgajiem taukiem un ogļhidrātiem, un maz cukura, nātrija un piesātināto tauku," skaidroja eksperte.

Dietoloģe arī ieteica tiem, kas zaudē svaru, mazāk domāt par zaudētajiem kilogramiem un vairāk par to, kāpēc viņi tos zaudē. “Vai jūs cenšaties zaudēt svaru, lai uzlabotu savu veselību? Lai justos labāk, kļūtu enerģiskāks, spēlētos ar saviem bērniem vai pagarinātu savu dzīvi? Ja jūs koncentrēsieties nevis uz svara zaudēšanu, bet gan uz iemeslu, kas virzīs uz to, jums būs vieglāk sasniegt savu mērķi," viņa pauda, piebilstot, ka cilvēki pārāk bieži koncentrējas uz ciparu uz savriem.