Kāpēc nedrīkst ēst daudz siera

© Nora Krevneva/F64

Siers netikai ir produkts, kas satur daudz kaloriju, tas satur arī daudzas kaitīgas vielas. Dietologi mudina ierobežot tā lietošanu uzturā, ziņo "newsyou.info".

Sierā ir 3-5 reizes vairāk kaloriju un 5-6 reizes vairāk olbaltumvielu nekā pienā. Tajā pašā laikā produkts satur desmit reizes vairāk piesātināto tauku, ko ārsti saista ar "mūsdienu civilizācijas slimībām". Pirmām kārtām, tās ir sirds un asinsvadu slimības.

Vislabāk ir ierobežot sevi ar taukainiem un mīkstiem sieriem, bet izvēlēties cietos analogus, kas ātrāk mazina izsalkumu. Šo noteikumu neievērošana var izraisīt cilvēka psiholoģisko atkarību, aptaukošanos, aterosklerozi un daudzas citas hroniskas slimības.

Vienīgā siera priekšrocība salīdzinājumā ar citiem piena produktiem ir tā, ka to var lietot pat cilvēki ar laktozes nepanesamību.

Veselība

Piemājas saimniecībā ražotas svaigas olas bieži vien ir augstākas kvalitātes un labākas garšas. Ja kādreiz esat iegādājies svaigas olas pie vistu saimniekiem vai zemnieku tirgū, iespējams, ir radušās šaubas par to, vai tās ir droši ēst tādas un kādas ir.

Svarīgākais