Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Latvijas Ārstu biedrība aicina balsot par gada labākajiem mediķiem

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Latvijas Ārstu biedrība aicina sabiedrību godināt veselības nozares profesionāļus, ikvienam piedaloties balsojumā "Gada balva medicīnā", informēja biedrības pārstāve Evija Ansonska.

"Gada balvu medicīnā" šogad pasniegs jau 11.reizi un tās svinīgā ceremonija būs skatāma 27.martā kanālā TV3.

Šogad "Gada balva medicīnā" tiks pasniegta 14 nominācijās. Ikvienam sabiedrības pārstāvim ir iespēja balsot par savu kandidātu deviņās nominācijās - "Gada ģimenes ārsts", "Gada ārsts speciālists", "Gada zobārsts", "Gada ārsta palīgs", "Gada farmaceits", "Gada māsa", "Gada vecmāte", "Gada funkcionālais speciālists" un "Gada slimnīca".

Balsot iespējams no 25.janvāra līdz 1.martam portālā "www.arstubiedriba.lv/gadabalvamedicina".

Tradicionāli "Gada balva medicīnā" tiks pasniegta arī nominācijās "Gada jaunais ārsts", "Gada cilvēks medicīnā", "Gada notikums medicīnā" un "Gada balva par mūža ieguldījumu medicīnā". Šajās nominācijās uzvarētājus nosaka Latvijas Ārstu biedrības ekspertu vērtējums. Savukārt nominācijā "Gada docētājs" par saviem pedagogiem balsos Rīgas Stradiņa universitātes un Latvijas Universitātes medicīnas studenti.

Kā uzsver Ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece, būt par mediķi un kalpot dzīvībai un cilvēkam gan ikdienā, gan krīzēs ir misija, ko apsolās pildīt ikviens veselības aprūpē strādājošais. "Tāpēc vislielāko cieņu un pateicību šajā grūtajā laikā ir pelnījuši visi Latvijas medicīnas darbinieki, kas izrādījuši apbrīnojamu garīgo un fizisko izturību cīņā par sabiedrības veselību. Vienlaikus viņu vidū ir cilvēki - redzamie, bet visbiežāk - neredzamie varoņi, kas ar savu darbu paplašina medicīnas zinātnes un prakses robežas, ceļot arvien augstāk arī cilvēcības un humānisma latiņu. Tie ir cilvēki, kas pelnījuši saņemt "Gada balvu medicīnā", " uzsver Aizsilniece.

"Gada balvas medicīnā" pasniegšanas pasākumu organizē Latvijas Ārstu biedrība sadarbībā ar Veselības ministriju, Latvijas Jauno ārstu asociāciju un Latvijas Māsu asociāciju, kā arī Latvijas Universitāti un Rīgas Stradiņa universitāti.

Pirmo reizi "Gada balva medicīnā" tika pasniegta 2008.gadā. 2010.gadā krīzes dēļ balva netika pasniegta, bet tradīcija tika atjaunota 2012.gadā. "Gada balvas medicīnā" balsojumā 2020.gadā piedalījās gandrīz 9000 Latvijas iedzīvotāju un balva tika pasniegta 14 nominācijās. "Gada balvas medicīnā" autors ir metālmākslinieks Armands Jēkabsons.