Ārsts atklāj, kādi produkti jāēd Covid-19 pandēmijas laikā

© imago images/Scanpix/LETA

Krievijas ārsts Aleksandrs Mjasņikovs nosaucis produktus, kas būtu jāiekļauj uzturā Covid-19 pandēmijas laikā, raksta "Golos".

Mjasņikovs iesaka papildināt uzturu ar vienkāršiem produktiem, kas palīdzēs stiprināt imunitāti. Runa ir par siļķēm un vistas gaļu.

Speciālists skaidro, ka vistas gaļa satur elementu - cinku, kas ir ārkārtīgi nepieciešams cilvēka organismam koronavīrusa infekcijas apstākļos.

Cinks stimulē aizsargājošo šūnu veidošanos, kas piedalās imunitātes stiprināšanas procesos.

Turklāt ārsts atklāj, ka rudens-ziemas uzturā ir jāiekļauj pārtikas produkti ar D vitamīnu, jo tas palīdzēs gadījumā, ja Covid-19 slimības gaita būs smaga.

Šis vitamīns lielā daudzumā ir atrodams siļķēs. Gadījumā, ja cilvēks jau ir saslimis ar koronavīrusu, viņam lielā daudzumā jāēd treknas zivis un olas.

Tāpat ārsts iesaka ēst ar saliktajiem ogļhidrātiem bagātu pārtiku, kā arī dzert tēju ar citronu un ingveru.

Veselība

Dzelzs ir ļoti būtiska minerālviela organisma kopējā veselībā un labsajūtā. Tā ir nepieciešama skābekļa transportēšanai asinīs, imūnsistēmas uzturēšanai, normālam enerģijas metabolismam, DNS sintēzei, kā arī audu, tostarp muskuļu un nervu sistēmas, augšanai un attīstībai. Kādas pazīmes var liecināt par dzelzs trūkumu organismā un kāpēc tās nedrīkst ignorēt? Stāsta BENU Aptiekas farmaceits Konstantīns Čerjomuhins.

Svarīgākais