Ārsts atklāj, kādi produkti jāēd Covid-19 pandēmijas laikā

© imago images/Scanpix/LETA

Krievijas ārsts Aleksandrs Mjasņikovs nosaucis produktus, kas būtu jāiekļauj uzturā Covid-19 pandēmijas laikā, raksta "Golos".

Mjasņikovs iesaka papildināt uzturu ar vienkāršiem produktiem, kas palīdzēs stiprināt imunitāti. Runa ir par siļķēm un vistas gaļu.

Speciālists skaidro, ka vistas gaļa satur elementu - cinku, kas ir ārkārtīgi nepieciešams cilvēka organismam koronavīrusa infekcijas apstākļos.

Cinks stimulē aizsargājošo šūnu veidošanos, kas piedalās imunitātes stiprināšanas procesos.

Turklāt ārsts atklāj, ka rudens-ziemas uzturā ir jāiekļauj pārtikas produkti ar D vitamīnu, jo tas palīdzēs gadījumā, ja Covid-19 slimības gaita būs smaga.

Šis vitamīns lielā daudzumā ir atrodams siļķēs. Gadījumā, ja cilvēks jau ir saslimis ar koronavīrusu, viņam lielā daudzumā jāēd treknas zivis un olas.

Tāpat ārsts iesaka ēst ar saliktajiem ogļhidrātiem bagātu pārtiku, kā arī dzert tēju ar citronu un ingveru.

Veselība

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (Austrumu slimnīca) saskaņā ar ārstu novērojumiem gada tumšajos mēnešos arvien palielinās smagas un sarežģītas traumas guvušo pacientu skaits, kas nonāk slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā, jo bez atstarojošiem elementiem savā apģērbā bijuši nepamanāmi citiem satiksmes dalībniekiem.