Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Veselība

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca koncentrēsies tikai uz neatliekamo traumu ārstēšanu

© F64, Jānis Saliņš

Covid-19 infekcijas izplatības izraisītās darbaspējīgā ārstniecības un aprūpes personāla skaita samazināšanās dēļ Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca (TOS) no šodienas visus savus resursus koncentrēs tikai neatliekamo traumu un septisko pacientu ārstēšanai, informēja TOS Projektu vadītāja Elīna Tolokonceva.

Viņa skaidroja, ka šāds lēmums ir nepieciešams, lai nodrošinātu pacientu un darbinieku drošību, kā arī ārstēšanas atbilstību kvalitātes standartiem. Pacienti, kam bija plānota ārstēšanās TOS pēc 12.novembra, tiks informēti par izmaiņām individuāli.

TOS galvenais ārsts Uģis Zariņš skaidro, ka kaulu locītavu sistēmas traumas bija, ir un būs arī ārkārtējā situācijā un tāpat kā līdz šim, tās tiks ārstētas TOS. "Tomēr šobrīd, lai nodrošinātu nepārtrauktu palīdzību pacientiem neatliekamās situācijās, mums ir jāierobežo slimnīcas darba apjoms un sniegto pakalpojumu skaits, lai pasargātu gan personālu, gan pacientus," norāda Zariņš.

Slimnīcas administrācija pateicas iedzīvotājiem par sapratni.

TOS ir specializēta ārstniecības iestāde, kas sniedz ārstniecības pakalpojumu primāru un sekundāru palīdzību skeleta traumu gadījumos, komplicētu traumu seku novēršanā, veic ortopēdiskas un rekonstruktīvas operācijas dažādu skeleta un locītavu slimību gadījumos.