Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Veselība

Uzzini, kā skābmaize palīdz mūsu veselībai

© Publicitātes foto

Īpašu popularitātes uzplaukumu ir piedzīvojusi skābmaize jeb maize, kas pagatavota, izmantojot dabīgo ieraugu – tā meklējama ne vien Rīgas modernākajās kafejnīcās un beķerejās, bet tagad arī atrodama lielveikalu plauktos mūsu maltītēm ikdienā. Un ne par velti – kvalitatīva un laba maize, kas tapusi ar dabīgo ieraugu, nav nesen popularitāti ieguvis produkts, bet jau izsenis ir būtiska latviešu ēdienkartes sastāvdaļa.

Dabīgā ierauga maize palīdz nodrošināt vērtīgas un organismam nepieciešamas uzturvielas, tādēļ kvalitatīva maize noteikti jāiekļauj veselīga uztura grozā, kas rudens sezonā kalpos arī kā labs atbalsts imūnsistēmai cīņā ar vīrusiem.

Publicitātes foto

Dabīgā ierauga maize - nozīmīgu minerālvielu un vitamīnu avots
Šobrīd, kad apkārt plosās vīrusi, ir nepieciešams rūpīgāk piedomāt pie ikdienas uztura - ēst pēc iespējas biežāk tādus pārtikas produktus, kas satur organismam nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas. Vitamīni ne tikai nodrošina organisma augšanu un attīstību, bet arī spēcina imūnsistēmu. Savukārt minerālvielas ir sava veida "būvelementi", kas ir būtisks atbalsts visiem dzīvības procesiem organismā.

Publicitātes foto

"Dabīgajam ieraugam izmanto tos pašus miltus, ko jebkuras citas maizes tapšanā, taču tieši fermentācijas process būtiski uzlabo maizes uzturvērtību. Pētījumi pierāda, ka pienskābās baktērijas fermentācijas procesā izdala antioksidantus un palielina folijskābes līmeni maizē. Folijskābe ir B grupas vitamīnu paveids un organismam šis vitamīns ir īpaši nepieciešams, lai nodrošinātu tādus svarīgus procesus kā imūnsistēmas stiprināšanu un sarkano asinsķermenīšu veidošanos," skaidro Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.

Publicitātes foto