Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Veselība

Vairāk nekā 340 miljoni bērnu un pusaudžu visā pasaulē cieš no liekā svara

© Publicitātes foto

Liekais svars un aptaukošanās turpina pieaugt un, saskaņā ar Pasaules Veselības organizāciju, visā pasaulē no tā cieš vairāk nekā 340 miljoni bērnu un pusaudžu – satraucoši liels skaits, ņemot vērā, ka liekais svars palielina diabēta, sirds slimību un asinsspiediena risku.

Nepietiekama uztura novēršana ir sarežģīts pasākums un tam nepieciešama holistiska pieeja, kurā, līdztekus uzturam, tiek ņemti vērā arī citi faktori. Kaut arī ēšanas paradumi neapšaubāmi ir ļoti svarīgi, lomu spēlē arī neskaitāmi citi faktori: fiziskas aktivitātes un uzvedības paradumi, kā arī vērā tiek ņemta ģenētika un pat sociālekonomiskais stāvoklis.

Piemēram, tika atklāts, ka 16% bērnu ASV ir pieraduši izlaist pusdienas. Tādējādi netiek uzņemti vitamīni un minerālvielas, kas ir būtiski veselīgai fiziskajai un kognitīvajai attīstībai; Ķīnā bērni patērē tikai 16% no ieteicamā piena produktu daudzuma; Krievijā 30% bērnu ikdienā neēd dārzeņus.

Katrai valstij var būt sev raksturīgi uztura trūkumi, bet tie var arī stiepties ārpus valsts robežām. Piemēram, pārliecinošs vairākums Brazīlijas, Filipīnu, Krievijas un Ķīnas bērnu par maz patērē kalciju. No 70 līdz 80% ASV un Meksikas bērnu uzturā tiek pārsniegta piesātināto tauku robeža, savukārt Austrālijas un Ķīnas bērniem šis rādītājs ir no 20 līdz 40%. Un saraksts turpinās.

Ja Jūs vairs nevēlaties saņemt informāciju par „Nestle”, atbildiet uz šo e-pastu ar vārdu „Atsakos” vai rakstiet uz info@olsen.lv.