Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Veselība

Asins krājumi atsevišķās asinsgrupās ir kritiski zemā līmenī

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Patlaban asins krājumi atsevišķās asinsgrupās ir kritiski zemā līmenī, informē Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca.

Slimnīca atgādina, ka donoru iesaiste ir svarīga, lai nerastos situācija, kad nepietiekama asins krājuma dēļ pacientiem nevar sniegt palīdzību.

Arī Valsts asinsdonoru centrs (VADC) norāda, - lai nodrošinātu nepieciešamo pieprasījumu no ārstniecības iestādēm, donoru atsaucība turpmāko mēnešu laikā būs īpaši svarīga. "Vasara un atvaļinājumu laiks, kā ierasts, ir izaicinošs periods asins krājuma uzturēšanai, un saistībā ar vīrusa izplatību un ieviestajiem drošības pasākumiem, tas būs vēl grūtāks," norāda VADC.

Jūnijā VADC dosies 36 izbraukumos. Tie plānoti Ilūkstē, Vecumniekos, Cēsīs, Kalsnavā, Skrīveros, Jēkabpilī, Jaunpiebalgā, Cesvainē, Ādažos, Druvā, Sventē, Apē, Salaspilī, Valkā, Madonā, Kuldīgā, Preiļos, Tukumā, Dobelē. Visvairāk izbraukumu notiks galvaspilsētā un specializētais autobuss bieži būs sastopams pie lielveikaliem.

Lai ziedotu asinis, līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments - pase vai eID karte. Laika taupīšanas nolūkos donora pieteikumu un anketu iespējams aizpildīt jau iepriekš elektroniskā formātā.