Zinātnieki atklāj ko neparastu par rīsiem

© Didzis Grodzs/F64

Zinātnieki no Šrilankas atraduši veidu, kā pagatvot rīsus, samazinot tajā esošo kaloriju daudzumu par 50%.

Pētnieki no Šrilankas eksperimentēja ar 38 rīsu veidiem un atklāja, ka rīsu vārīšanas procesā pievienojot kokoriekstu eļļu un vēlāk ļaujot tiem atdzist ledusskapī 12 stundas, to kaloritāte samazinās divas reizes.

Kokosriekstu eļā maina rīsos esošās cietes sastāvu un tā kļūst "izturīga" pret gremošanas fermentu darbību. Tas nozīmē, ka rezultātā organismā uzsūcas mazāk kaloriju.

Taču jāpiebilst, ka atdzesēšana ledusskapī ir obligāta, taču pēc tam rīsus var atkal droši uzslidīt.

Veselība

Saišu plīsumi ir nopietna problēma, kas var ietekmēt ikviena cilvēka ikdienu, neatkarīgi no tā, vai esat sportists vai aktīva dzīvesveida piekritējs. Atveseļošanās process pēc šādas traumas prasa ne tikai pacietību, bet arī strukturētu pieeju.

Svarīgākais