Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Uzmanies! Negulējušās ērces izrādījušās ārkārtīgi inficētas

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Iespējams, siltās ziemas dēļ ērču "sezona" šogad sākusies jau janvāra sākumā. Infektologi pauduši bažas par to, ka ērces šobrīd ir ļoti infekciozas, vēsta portāls "lsm.lv".

Ērču pētnieks Voldemārs Spuņģis to, ka ērces šogad ir lielā daudzumā un īpaši niknas, skaidroja ar silto ziemu, kuras laikā tās nav aizgājušas bojā. Ērces spēj dzīvot divus trīs gadus. Savukārt veselu gadu tās spēj nodzīvot piespiedu diētā, ja tā arī nav izdevies atrast maltīti, vēsta lsm.lv.

Latvijas Infektoloģijas centrā ziņas par ērcēm saņemtas jau janvāra sākumā. Savukārt februārī mediķu palīdzību ērces noņemšanā lūdzis pirmais upuris.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) stacionāra „Latvijas Infektoloģijas centrs” virsārste Velga Ķūse informēja, ka šogad Infektoloģijas centrā jau ir pārbaudītas vairāk nekā 200 ērces. Viņa vērsa uzmanību, ka šobrīd ērču inficētība ir 5,04 %, kas ir ļoti augsts rādītājs. Virsārste atzina, ka pēdējo reizi šāds inficētības procents bijis 2015. gadā, norāda lsm.lv.

Atgādinām, ka pirms nedēļas speciālisti atkārtoti informēja, kā jārīkojas, ja piesūkusies ērce. Par to vairāk lasi šeit.