Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Laiks lāzerepilācijai

ĀTRI. Lāzerepilācijas procedūras ilgums atkarīgs no epilējamās zonas – tā var ilgt no 5–30 sekundēm uz sejas līdz divām stundām uz kājām visā garumā. Dienu, bet ne ilgāk, var būt neliels ādas apsārtums, pietūkums – tā ir normāla reakcija uz lāzerprocedūru © Depositphotos

Lāzerepilācija ir visefektīvākā un vissaudzīgākā nevēlamā apmatojuma likvidēšanas metode. Un agrs pavasaris, kad āda ir visgaišākā, jo ilgi nav redzējusi sauli, ir ļoti piemērots laiks lāzerprocedūru veikšanai.

Kādi ir lāzerepilācijas plusi un mīnusi, kurām ķermeņa zonām šī procedūra ir visefektīvākā, kas jāievēro, plānojot lāzerprocedūru, un kas jāzina pēc tās, stāsta Lāzerplastikas klīnikas dermatoloģe, veneroloģe Anita Ābelīte.

Plusu ir daudz

Lāzerepilācijai, protams, ir savi plusi un savi mīnusi, bet, salīdzinot ar citām metodēm, plusu viennozīmīgi ir daudz vairāk.

Pirmkārt, procedūra ir droša un komfortabla - ar lāzera palīdzību iespējams likvidēt mata saknīti, netraumējot apkārtējos audus, kas ir ļoti svarīgi.

Otrkārt, procedūra nav agresīva un nerada kairinājumu - apsārtums pēc procedūras pazūd vienu līdz divu stundu laikā.

Treškārt, procedūra nav sāpīga, jutīgākām ķermeņa zonām izmanto anestezējošu līdzekli, ko uzklāj stundu pirms procedūras. Arī lāzeriekārta izdala nelielu kriogēna devu, kas atdzesē ādu līdz optimālai temperatūrai, un lāzera impulsi kļūst praktiski nejūtami un nesāpīgi.

Ceturtkārt, procedūra ārstē ieaugušus matus, kas radušies pēc citām epilācijas metodēm - pēc četrām piecām procedūrām āda ir atjaunota, ataugušie matiņi kļūst plānāki, mīkstāki, trauslāki un mazāk pamanāmi. Turklāt efekts saglabājas daudz ilgāk, kas nozīmē, ka lāzerepilāciju nav nepieciešams veikt tik bieži kā citas metodes.

Piektkārt, lāzerepilācija padusēm mazina svīšanu, turklāt šī procedūra ir ideāli piemērota gan vīriešiem, gan sievietēm.

Apmēram divu nedēļu laikā visi matiņi, kas bijuši apstrādes zonā, pakāpeniski izkrīt un āda paliek gluda. Bet, tā kā ir vairākas mata augšanas fāzes un paaudzes, ar vienu procedūru nepietiek, tā ir jāatkārto. Kādam pietiek ar viena, pusotra līdz divu mēnešu intervālu, kādam nākamo procedūru vajag ātrāk, bet pēc

5-7 procedūrām klients var rēķināties, ka nevēlamais apmatojums netraucēs vismaz pusgadu, varbūt pat gadu, kas arī, protams, ir ļoti individuāli.

Lāzerepilāciju var veikt praktiski visām sejas un ķermeņa zonām, kur klientam apmatojums traucē - tas var būt uz virslūpas, zoda un ausīm, uz kakla, krūtīm, vēdera, muguras, padusēs, bikini zonā, uz rokām un kājām. Vienīgais izņēmums ir zona zem uzacīm, jo tā ir tuvu acīm, tāpēc ir diezgan augsts risks kaitēt acs ābolam.

Un vienīgais lāzerepilācijas mīnuss ir tas, ka tā neder cilvēkiem ar ļoti gaišiem (blondiem), smalkiem un sirmiem matiem, jo lāzers iedarbojas tieši uz pigmentu, uz melanīnu - tas meklē, uztver un tādējādi spēj iznīcināt tikai tumšos matiņus. Tāpēc neticiet kompānijām, kas piedāvā gaišus matus likvidēt - tā ir klientu maldināšana. Jo, ja mats ir pilnīgi balts, lāzers neredz šo pigmentu un nevar matu iznīcināt.

***

PIRMS

  • Trīs četras nedēļas pirms procedūras nav ieteicams sauļoties, apmeklēt solāriju un lietot paštonējošos krēmus (jo ar lāzeru nevar apstrādāt ļoti iedegušu ādu - pastāv augsts nevēlamas pigmentācijas un ādas apdegumu risks)
  • Divas nedēļas pirms procedūras neiesaka veikt nekāda veida epilāciju - matiņiem ir jābūt ādā, tos nedrīkst izraut ar vasku, pinceti vai epilatoru, jo tad lāzers tos neuztvers
  • Iepriekšējā vakarā pirms procedūras matiņi jānoskuj līdz ādas līmenim, bet epilējamo vietu nedrīkst apstrādāt ar ķermeņa krēmu/eļļu, dezodorantu

PROCEDŪRAS LAIKĀ

  • Salīdzinot ar citām metodēm, lāzerepilācijas laikā āda netiek ļoti sakairināta, jo šī metode nav agresīva. Procedūras laikā var būt jūtamas vieglas, durstošas sāpes, bet tās pāriet, un pēc procedūras āda ātri nomierinās
  • Ja procedūra tomēr nav patīkama - jo atsevišķas zonas ir jutīgākas, tiek piedāvāta iespēja lietot atsāpinošu līdzekli. Tas ir anestezējošs krēms, ko uzklāj stundu pirms procedūras. Turklāt augstākās klases lāzeriekārtās, ar kādām strādā Lāzerplastikas klīnikā, ir iestrādāta īpaša atvēsinoša sistēma - ierīces virsmai saskaroties ar ādu, tā neļauj tai sakarst, mazina sāpes un pasargā no nepatīkamām sajūtām

PĒC

  • Pēc procedūras apstrādātajai zonai uzliek ledus aplikatorus, kas atvēsina un nomierina ādu
  • Var būt ādas jutīgums, neliels apsārtums, pietūkums, jo īpaši bikini zonā - tā ir normāla reakcija uz lāzerprocedūru
  • Trīs četras dienas iesaka lietot nomierinošus, barojošus, mitrinošus līdzekļus, piemēram, Panthenol vai Bepanthen
  • Vismaz pāris nedēļas iesaka atteikties no sauļošanās, solārija apmeklēšanas, jo ādai ir jānomierinās
  • Kamēr saglabājas apsārtums, nav ieteicams apmeklēt pirti, saunu, nevajadzētu karsēties vannā, peldēties baseinā un atklātās ūdenstilpnēs.

***

KONTRINDIKĀCIJAS

• cukura diabēts

• infekciju slimības (tostarp herpes vīruss)

• ādas slimības

• onkoloģiskas saslimšanas

• imūnsistēmas slimības

• ķirurģiska iejaukšanās epilējamajā zonā (mazāk nekā trīs mēnešus pirms procedūras)

• grūtniecība un bērna zīdīšanas periods

• nosauļota āda (ir risks to apdedzināt)

***

Rīga, Baznīcas iela 31, 3. stāvs

Tālrunis: + 371 67295066

e-pasts: info@lazerplastikasklinika.lv

www.lazerplastikasklinika.lv

_______________

Promo materiāls tapis sadarbībā ar Lāzerplastikas klīnika