Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Veselība

Ar koronavīrusu saslimusi Stradiņa slimnīcas Onkoloģijas nodaļas ārste

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

P.Stradiņa slimnīcas ārstei konstatēts koronavīruss, vēsta "Panorāma".

Ārste strādājusi Stradiņa slimnīcas Onkoloģijas nodaļā. "No nodaļas uz citu vietu tiek pārvietoti slimnieki," vēsta LTV.

Raidījumam PKUS valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš apstiprinājis, ka saslimšana ar Covid-19 apstiprināta Latvijas Onkoloģijas centra mediķei, kura patlaban atrodas karantīnā.

Ir apzinātas ar Covid-19 saslimušās ārstes kontaktpersonas gan PSKUS darbinieku, gan pacientu lokā. Kopumā līdz šim par kontaktpersonām šajā gadījumā atzīti aptuveni 12 pacienti un 20 ārstniecības personas. Visi minētie cilvēki atrodas karantīnā un tiek novērots viņu veselības stāvoklis. Līdz šim kontaktpersonām nav novēroti slimības simptomi

Līdz ar to līdz šim ar Covid-19 saslimuši septiņi medicīnas darbinieki - trīs Rēzeknes slimnīcas darbinieki, trīs zobārsti un viens PSKUS mediķis.

Jau vēstīts, ka saslimšana ar Covid-19 konstatēta arī Rēzeknes slimnīcas personālam.

Rēzeknes slimnīcā ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 līdz šim kopumā inficējušies trīs medicīnas darbinieki, piektdien preses konferencē pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Divi ar Covid-19 saslimušie slimnīcas darbinieki nav ārsti, bet gan medicīnas personāls, skaidroja Perevoščikovs. Speciālists norādīja, ka saslimusī ārste izdala vīrusu, bet diviem pārējiem inficētajiem simptomu nav. Tomēr arī uz viņiem attiecas stingra izolācija.

Tāpat Perevoščikovs skaidroja, ka skrīninga rezultātā tika apturēti četri paraugi, kas deva apšaubāmu reakciju un ir jāizmeklē atkārtoti.

Jau ziņots, ka Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 25 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimuši 305 cilvēki.