Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Veselība

Šajās brīvdienās tiks piegādāta pirmā lielā krava ar sejas aizsargmaskām un respiratoriem

© Artyom Geodakyan/TASS/SCANPIX/LETA

Pirmā lielā krava ar sejas aizsargmaskām un respiratoriem gaidāma jau šajās brīvdienās, turklāt tiek jau plānotas turpmākas piegādes, pavēstīja Veselības ministrijas pārstāve Anna Strapcāne.

Ņemot vērā, ka šajos apstākļos grūtības pastāv visā pasaulē, individuālo aizsarglīdzekļu iegādes process nav vienkāršs, taču Nacionālais veselības dienests (NVD) velta visus iespējamos resursus, lai pēc iespējas ātrāk sagādātu nepieciešamo aizsarglīdzekļu daudzumu, klāstīja ministrijas pārstāve.

NVD regulāri tiek apkopota informācija par esošo situāciju ārstniecības iestādēs, un šobrīd visur tie ir pieejami.

Arī turpmāk loģistiku jeb piegādes procesu organizēšanu nodrošinās NVD. Savukārt individuālo aizsardzības līdzekļu iegādi veic arī pašas ārstniecības iestādes.

Kā ziņots, Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas prezidente Līga Kozlovska un Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide aģentūrai LETA apstiprināja, ka vislielākā problēma ģimenes ārstiem visā Latvijā ir personīgo aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļu uzkrājumu trūkums.

Kozlovska norādīja, ka gan personīgi aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļi varētu pietikt vēl nedēļu, pusotru. Ja šim jautājumam netiks rasts steidzams risinājums, Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas prezidente prognozēja nonākšanu ļoti smagā situācijā.

Jau vēstīts, ka Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā atbildīgo institūcijas pārstāvji norādīja, ka patlaban tiek strādāts pie tā, lai saņemtu individuālās aizsardzības līdzekļus no Ķīnas, šodien.

Kā pastāstīja Veselības ministrijas pārstāve, ir panākta vienošanās par lidmašīnas nosūtīšanu uz Ķīnu pēc individuālās aizsardzības līdzekļu kravas. Ja no Ķīnas tiks saņemta šī piegāde, tad individuālie aizsardzības līdzekļi būs pietiekamā daudzumā, viņa norādīja.