Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Veselība

Covid-19 analīzes varēs veikt arī Stradiņa slimnīcā

© ZUMAPRESS.com/SCANPIX/LETA

Atvērta jauna koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 testēšanas vieta Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcā, kur turpmāk analīzes varēs veikt pacienti, kuri ir atgriezušies no ārvalstīm un viņiem ir parādījušies attiecīgie simptomi, ceturtdien žurnālistiem paziņoja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

"Mēs sāksim arī veikt testus izlases kārtā sociālās aprūpes centros, vietās, kur ir inficēšanās riskam pakļauti iedzīvotāji ar blakus slimībām," norādīja Viņķele, piebilstot, ka testi tiks veikti gan centrā dzīvojošajiem, gan darbiniekiem.

No ceturtdienas analīzes tiks veiktas arī medicīnas darbiniekiem, kuri nav bijuši ārzemēs, bet viņiem ir simptomi. Kā skaidroja veselības ministre, tas tiek darīts, "lai mērķētāk vērstu šo atklāšanu tieši uz ārstniecības iestādēm".

Vienlaikus Veselības ministrija strādā pie tā, lai samazinātu piegādes laiku apjomīgam individuālo aizsarglīdzekļu pasūtījumam no Ķīnas. Tāpat norisinās intensīvas sarunas ar Latvijas uzņēmumiem pretinfekcijas līdzekļu ražošanas uzsākšanai.

Kā vēstīts, pagājušajā diennaktī Covid-19 apstiprināts vēl 15 cilvēkiem, tādējādi kopumā saslimušo skaits sasniedzis 86.

No piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.