Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Veselība

Veselība. Partneris ilgām un veselīgām attiecībām

© Ilze Zvēra/F64 Photo Agency

Vīrs vai sieva, draugs vai draudzene ir savdabīgs dzīvesveida faktors, kurš ietekmē mūsu veselību un pašsajūtu. Cenšoties saprast, kādi apstākļi cilvēkam veicina dažādas kaites, jāņem vērā ne tikai viņa ēdienkarte, kustību daudzums, miega kvalitāte vai kaitīgie ieradumi, bet arī tas, kāds ir pastāvīgais partneris, ar kuru kopā šis cilvēks dzīvo.

Kopdzīve var palīdzēt izvairīties no slimībām, pieņemt veselīgākus paradumus un pat pagarināt mūžu, bet var arī, gluži otrādi, vairot stresu, novājināt imunitāti un veicināt kaites.

Dzīvesdrauga izvēle tātad ir atbildīgs pasākums. Bet kā zināt, vai attiecībām lemts ilgs mūžs? Neatvairāma fiziska pievilcība, neaizmirstamas tikšanās, rozes un vīns, sirds trīsas un maģiskā jūtu ķīmija... Un tad romantikas plīvurs sāk gaist. Viņai patīk iepirkties, viņš labāk sēž bārā ar draugiem. Viņa vēlētos daudz bērnu, viņš uzskata, ka pietiek ar vienu. Viņa pieradusi katru svētdienu iet uz baznīcu, viņš par to tikai vīpsnā. Un tā joprojām. Ja abi būtu zinājuši, ka tā notiks... Lūk, dažas populārās psiholoģijas ieteiktas lietas, kam jāpievērš uzmanība, pirms gribat nopietni mesties attiecību virpulī.

Izskats un fiziskā kondīcija

Ja tieši izskats ir pirmais, kas jūs saista pretējā dzimuma pārstāvī un liek zaudēt galvu, tad ir pamats domāt, ka šim faktoram būs liela loma arī turpmāk. Padomājiet, vai arī partnera vērtību sistēmā tam ir tikpat būtiska nozīme un vai spēsiet saglabāt attiecības, ja pēkšņi izrādīsies, ka viņš kļuvis par plikpauri vai viņa tikusi pie desmit liekiem kilogramiem?

Emocionālais briedums

Vai šis cilvēks ir nobriedis nopietniem lēmumiem? Kāda ir viņa attieksme pret jūsu ģimeni un draugiem? Vai viņš prot savaldīties vai arī mēdz zaudēt paškontroli? Vai viņš apzinās savus trūkumus?

Dzīvesveids

Tas ietver sevī gan darbu, gan sabiedrisko dzīvi, intereses, brīvā laika pavadīšanu. Vai šajā ziņā jums ir kaut kas kopīgs? Daudzas attiecības lemtas neveiksmei, piemēram, tāpēc, ka vienam partnerim labāk patīk sēdēt mājās, kamēr otrs vēlas katru vakaru kaut kur doties, viens negrib izlaist nevienu sporta maču, bet otrs - operas izrādi.

Attieksme pret naudu

Tas ir klupšanas akmens daudziem pāriem. Kāds ir reālais ienākumu līmenis un kāds - tas, pēc kura partneris tiecas? Kādiem mērķiem nauda tiek tērēta, kur ieguldīta un kādā veidā uzkrāta? Vai nav tā, ka viens no jums būs krājējs, bet otrs - tērētājs?

Vērtību sistēma

Tā ietver sevī attieksmi pret godīgumu, uzticību, ticību, garīgumu, dzīves mērķiem, dzimteni, ģimeni, bērniem u. c. Ne mazāk svarīgi jautājumi: vai tu varēsi uz šo cilvēku paļauties, vai viņš būs tev līdzās arī kritiskā brīdī?

Laulība un sekss

Ne visiem cilvēkiem pret šīm lietām ir vienāda attieksme. Mēģiniet salīdzināt - ko no laulības un seksa gaida partneris un ko gaidāt jūs? Vai vēlaties ciešu dvēselisku tuvību, vai gribat nesaraujami būt kopā?

Izglītības līmenis

Ja jums ir līdzīgs izglītības līmenis, tas palielina izredzes uz labu saprašanos, daudzmaz līdzīgu skatījumu uz dažādām lietām, kopīgas intereses. Paanalizējiet, par kādām tēmām jūs spējat sarunāties ar savu jaunatrasto sirdsāķīti? Pašreiz jums varbūt pietiek ar sportu un iepirkšanos, bet, ja parasti jūs sarunājaties par ekonomiku un filozofiju, jums drīz kļūs garlaicīgi kopā ar šo partneri.