Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Ieteikumi paštonējošo losjonu lietošanai

© Depositphotos.com

Pirmie pavasara saules stari, lai arī ilgi gaidīti, tomēr ir ļoti skarbi – tie nesaudzīgi izgaismo sejas un ķermeņa ādu, kas pēc rudens/ziemas sezonas kļuvusi bāla, sausa un nespodra.

Ieklausoties dermatologu teiktajā par ultravioleto staru negatīvo ietekmi uz ādu, pēdējos gados cilvēki izvairās no solārija apmeklējuma, tāpēc tieši pavasarī, vēloties iegūt veselīgāku sejas krāsu, arvien vairāk tiek pieprasīti un lietoti paštonējošie losjoni, kas ir laba alternatīva solārijam un saules peldēm.

6 JAUTĀJUMI SKAISTUMA SPECIĀLISTAM

Atbild zīmola Dove vadītāja Alise Rosipū

1. Kā darbojas paštonējošais losjons?

Visi paštonējošie losjoni, aerosoli un putas satur DHA jeb dihidroksiacetonu, ko iegūst no cukurbietēm un cukurniedrēm, kas, reaģējot ar ādas virsslāņa saturošām aminoskābēm, rada reakciju, kas padara ādu tumšāku un piešķir tai saulainu spīdumu. Šī pati sastāvdaļa ir arī paštonējošā losjona spilgtās smaržas iemesls. Vislabāk nosauļoties var vakarā, jo no rīta, ejot dušā, var nomazgāt lieko losjona un aromāta atlikumu.

2. Kā sagatavot ādu pirms sauļošanās?

Vismaz 24 stundas pirms paštonējošā losjona uzklāšanas jāatbrīvojas no liekā apmatojuma, jo skūšanās padara ādu īpaši jutīgu. Lai nodrošinātu vislabāko un vienmērīgāko pārklājumu, svarīga ir ādas mitrināšana. Īpaši vienkārši to nodrošināt, izvēloties paštonējošo losjonu ar mitrinošu sastāvu.

3. Kā losjonu uzklāt vienmērīgi?

Vispirms viegli jāattīra ķermeņa āda, pretējā gadījumā nedzīvās ādas šūnas absorbē pārāk daudz losjona un gala rezultāts ir nevienmērīgs. Sausākām ķermeņa daļām (ceļgali, elkoņi) vēl papildus nepieciešams mitrinātājs, lai āda tajās vietās neiekrāsotos pārāk tumša. Lai iegūtu maksimāli vienmērīgu pārklājumu un skaistu iedegumu, losjonu iesaka klāt, sākot no kājām uz augšu, seju atstājot beigās.

4. Vai sejai un ķermenim jāizvēlas dažādi produkti?

Ķermeņa kopšanai paredzētie produkti, kurus izmanto sejas ādai, var radīt drīzāk kaitējumu, nekā nākt par labu. Tas attiecas arī uz paštonējošiem losjoniem. Sejas āda ir daudz jutīgāka, tāpēc paštonējošie līdzekļi, kas domāti ķermenim, var kairināt sejas ādu un arī padarīt daudz tumšāku nekā ķermeņa ādu.

5. Vai pēc paštonējošā losjona lietošanas var uzreiz vilkt drēbes?

Sauļošanās procesu ieteicams veikt tad, kad nav paredzēts nekur steigties. Vislabāk vakarā pirms gulētiešanas (apmēram divas stundas pirms miega, lai tas kārtīgi iesūktos ādā) vai brīvdienas rītā. Jo vairāk laika veltīsiet losjona uzklāšanai, jo ilgāks būs ādas zelta mirdzums. Ja ķermeņa tonēšanu veiksiet steigā no rīta, tas var neizžūt un drēbēs esošās krokas var sabojāt iedegumu, turklāt tumšie sauļošanās krēmi uz drēbēm var atstāt arī traipus.

6. Cik noturīgs ir iedegums ar paštonējošo losjonu?

Iedegums var turēties gandrīz nedēļu, bet tikai, ja paštonēšanas process veikts pareizi: uzklāts vismaz sešas stundas pirms dušas. Tikai tad tas pareizi uzsūksies un piešķirs ādai skaistu iedegumu.