Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Veselība

Liepājniekam koronavīruss nav konstatēts

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Uz pārbaudēm Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā “Latvijas Infektoloģijas centrs” vakar nogādātais liepājnieks nav inficēts ar koronavīrusu, vēsta portāls "liepājniekiem.lv".

Šādu informāciju saņēmusi pacienta ģimenes ārste Liepājā. ”Katru gadījumu atsevišķi nekomentēsim, bet varam apstiprināt, ka līdz šim rītam visas veiktās analīzes ir negatīvas. Latvijā nav konstatēts neviens saslimšanas gadījums ar koronavīrusu,” situāciju portālam liepajniekiem.lv komentēja Slimību kontroles un profilakses centra pārstāve Ilze Arāja.

Jau informējām, ka liepājnieks pēc atgriešanās no Itālijas vērsās pie ģimenes ārstes ar saaukstēšanās simptomiem. Daktere izsaukusi neatliekamo medicīnisko palīdzību, tāpēc īpaša mediķu brigāde pacientu nogādājusi Rīgā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) trešdien Latvijā devies 17 izsaukumos pie pacientiem ar aizdomām par jauno koronavīrusu “Covid-19”, liecina NMPD vadītājas Lienes Cipules ieraksts mikroblogošanas vietnē “Twitter”.

Visi pacienti bija atgriezušies no Itālijas Lombardijas vai Veneto reģiona pēdējo desmit dienu laikā. No visiem 17 diennakts laikā pārbaudītajiem pacientiem trīs bija bērni.

Tikmēr Slimību profilakses un kontroles centrs informē, ka kopš 29.janvāra Latvijā veikti 42 laboratoriskie izmeklējumi uz “Covid-19”, tostarp 13 gadījumos pārbaudīti bērni.