Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Veselība

VESELĪBA. Atbalsts un iedrošinājums cīņā ar alkoholismu

© Depositphotos

Alkoholisms ir viena no senākajām atkarībām, un tomēr gan pašiem atkarīgajiem, gan citiem joprojām trūkst izpratnes, ka tā ir slimība, nevis izlaidība, vājš raksturs vai slikts ieradums. Daudzi uzskata, ka pietiek tikai saņemties, lai tiktu ar to galā. Taču slimības ārstēšanā vajadzīga speciālistu palīdzība un ir jāiegulda liels darbs, lai izprastu atkarības mehānismu, sakārtotu domāšanu un rastu motivāciju nedzert.

Apzinoties alkohola radīto problēmu nopietnību, Latvijas uzņēmuma Intelligent Formula komanda radījusi simtprocentīgi dabīgu produktu FACCEX, lai sniegtu atbalstu atkarībā nonākušiem cilvēkiem viņu centienos atgriezties pilnvērtīgā dzīvē.

«Saskaroties ar tik nopietnu izaicinājumu, vērsāmies pie Latvijas Organiskās sintēzes institūta zinātnieka profesora Ivara Kalviņa, kurš savulaik piedalījies mildronāta radīšanā, un sadarbībā tapa preparāts, kura mērķis ir iedrošināt tā lietotāju turpmākai cīņai ar kaitīgo ieradumu, veicinot labu pašsajūtu, vairojot enerģiju un darba spējas, lai sekmētu iedzeršanas tieksmes samazināšanos,» stāsta uzņēmuma vadītāja Sanita Tiltiņa-Balode. «Pēc FACCEX receptūras apstiprināšanas un preparāta reģistrēšanas Pārtikas veterinārajā dienestā uztura bagātinātāja statusā tika uzsākta tā ražošana.»

Atkarību veidojošais mehānisms

Nepārvaramo alkohola lietošanas vēlmi rada psiholoģiska atkarība. Jebkuram cilvēkam nepieciešamas pozitīvas sajūtas, tādas kā laime, prieks, gandarījums, bauda. Par tām ir atbildīgi «laimes hormoni» - serotonīni, dopamīni, endorfīni u.c. Mācoties, strādājot vai darot sirdij tīkamu darbu, šie hormoni tiek iegūti dabiskā ceļā: smadzenes un nervu sistēma par katru sasniegumu tiek atalgota, un cilvēks jūtas brīnišķīgi. Tas ir ļoti smalks mehānisms, ko medicīnā dēvē par kateholamīnu atalgojuma sistēmu.

Alkoholisms degradē cilvēka patieso sajūtu atalgojuma sistēmu. Tiek pārveidota dabiskā «laimes hormonu» vielmaiņa, ko stimulē reāli dzīves notikumi, un tās vietā alkohola ietekmē tiek radītas mākslīgi izraisītas prieka, laimes un citas sajūtas, kuru uzturēšanai nepieciešamas regulāras, arvien jaunas alkohola devas. Ilgstoši un bieži lietojot alkoholu, cilvēkam zūd gribasspēks, kļūst grūti atrast zudušo motivāciju, pārņem baiļu un neziņas sajūta par to, vai cilvēks spēs justies laimīgs un izklaidēties arī bez alkohola. Šis ir īstais brīdis atrast pareizo atbalsta punktu, lai nenokļūtu vēl dziļākā atkarībā.

Apzināties un izzināt

Cilvēka organismam piemīt spēja pašatjaunoties, bet tas notiek individuāli - atkarībā no tā, cik ļoti alkoholisms jau ir sagrāvis fizisko un garīgo veselību. Atteikšanās no alkohola prasa stingru motivāciju un darbu pašam ar sevi. Pirmais un svarīgākais solis, uzsākot šo ceļu, ir problēmas apzināšanās un izglītošanās par savu atkarību. Cilvēkam maksimāli jācenšas saprast, kā alkoholisms grauj viņa pastāvošo atalgojuma sistēmu, liedzot dabisku prieku un laimi. Arī nonākot starp «pudeles brāļiem» vai «pudeles māsām», der pavērot, kas notiek, kad viņi noreibst; šie vērojumi un iekšējie secinājumi ļaus sekmīgāk cīnīties ar atkarību.

Efektīvs palīglīdzeklis

«Augu valsts drogu kompozīcijas FACCEX sastāvā ietilpst specifisku augu bioloģiski aktīvās vielas, kas pozitīvi iedarbojas uz smadzenēm, nervu sistēmu un organismu kopumā, veicina dabisku laimes hormonu sintēzi nekaitīgā veidā, tā stiprinot motivāciju veselīgākai dzīvei bez alkohola pārmērībām,» komentē S. Tiltiņa-Balode. «Stabils emocionālais un fiziskais stāvoklis ir pamats veiksmīgai cīņai ar alkohola atkarību. FACCEX nav kārtējais «brīnumlīdzeklis», bet praksē pārbaudīts un narkologu atzīts preparāts, efektīvs atbalsts un palīglīdzeklis ar alkoholismu sirgstošiem cilvēkiem, lai veicinātu viņu fiziskās un garīgās dzīves kvalitātes uzlabošanos un rezultātā mazinātu tieksmi pēc alkohola. Tas satur augsti efektīvus komponentus, kuru iedarbība uz dažādām organisma sistēmām ir noskaidrota zinātniskos pētījumos, īpaši atlasot tādus, kuru sastāvā esošās vielas spēj pastiprināt viena otras efektivitāti. FACCEX kompozīcija ir tādas sastāvdaļas kā reiši sēne, piena dadža sēklas, leizejas sakne. Narkologu novērojumi rāda, ka, lietojot FACCEX, cilvēki kļūst mierīgāki, mazinās trauksme, ir ciešāks miegs, līdz ar to ievērojami uzlabojas arī fiziskā pašsajūta, kā arī vīriešiem uzlabojas seksuālā funkcija. Preparāts tiek lietots arī pēkšņu recidīvu brīžos. Cilvēki, kuri ir izmēģinājuši preparātu, to uzcītīgi lieto, jo redz rezultātu, turklāt bieži jau no pirmajām tā lietošanas reizēm. Daudziem patīk, ka šis līdzeklis ir pilnībā drošs un dabīgs. Novērots, ka preparāta ietekmē alkohola negatīvā iedarbība

uz organismu vājinās, mazāk moka galvassāpes un citi nepatīkami simptomi. Vērā ņemama priekšrocība: būtiskas blaknes nav gaidāmas arī tad, ja cilvēks tā lietošanas laikā būs dzēris alkoholu. Gluži otrādi, turpinot lietot

FACCEX, būs vieglāk iziet no «plosta» un atkal justies labi arī bez alkohola. FACCEX ir lietojams kursa veidā. Viens kurss ir 27 dienas, lietojot no rīta un vakarā. Nepieciešamības gadījumā kursu var atkārtot trīs reizes bez pārtraukuma. Pēc tam nepieciešama pauze vismaz divus mēnešus. Lai arī FACCEX ir simtprocentīgi dabīgs līdzeklis, pirms tā lietošanas ir vēlams konsultēties ar ārstu un ievērot visus lietošanas nosacījumus.»

Saņemtas labas atsauksmes

Alkoholisms un pārmērīga alkohola lietošana iet roku rokā ar izdegšanas sindromu, trauksmi, bezmiegu, depresiju un pastiprina veģetatīvās distonijas simptomus. Ļoti bieži ir gadījumi, kad cilvēki sāk lietot alkoholu, lai mazinātu šo minēto slimību simptomus, kā rezultātā kļūst par alkohola atkarīgajiem.

«Regulāri tiek saņemtas atsauksmes arī no cilvēkiem, kuri necieš no alkoholisma, bet kurus moka slikta garastāvokļa problēmas, veģetatīvā distonija, trauksme, stress, izdegšanas pazīmes, kā arī depresija,» stāsta uzņēmuma vadītāja. «Mums zvana un raksta cilvēki, kuriem preparāta lietošanas rezultātā samazinājušies veģetatīvās distonijas simptomi, stresa un pat bezmiega problēmas. Bieži cilvēki, kuri ir izpētījuši preparāta sastāvu, jautā, vai var lietot FACCEX, ja ikdienā ir trauksmes un stresa situācijas. Atbilde ir - jā, jo FACCEX nav recepšu medikaments un tajā nav aktīvo vielu, kas varētu radīt blaknes un sliktu pašsajūtu. Apzinoties šo problēmu, preparāta sastāvā tika iekļautas aktīvās vielas, kuras labvēlīgi ietekmē smadzeņu šūnas, nervu sistēmas un kateholamīnu laimes atalgojuma sistēmas darbību, un cilvēks jūtās labāk. Garīgās veselības kontekstā īpaši jāuzsver Sibīrijas leizejas saknes aktīvā viela ekdisterons. Tautā saka - cilvēks, kurš to lieto, «ceļas no četrpadsmit slimībām un piepilda sevi ar jaunību». Izdegšanas, veģetatīvās distonijas un stresa situāciju gadījumā preparātu FACCEX nav nepieciešams lietot kursa veidā, bet pēc individuālajām sajūtām.»

***

FACCEX var iegādāties:

• mājaslapā www.faccex.lv

Un aptiekās:

• Rīgā, SAULES APTIEKĀ Brīvības ielā 68

• Rīgā, SAULES APTIEKĀ Duntes ielā 19 (Sky&More )

• Rīgā, Sarkandaugavas 1. aptiekā Patversmes ielā 1

• Rīgā, Latvijas aptiekā 11 Grebenščikova ielā 1

• Jūrmalā, Mellužu aptiekā Mellužu prospektā 42

• Jelgavā, Ģintermuižas aptiekā Filozofu ielā 69

• Ogrē, Latvijas aptiekā Rīgas ielā 33

• Tukumā, Tukuma aptiekā Elizabetes ielā 8

• Liepājā, Liepājas centra aptiekā K. Zāles laukumā 6

• Daugavpilī, aptiekā Dziednieks Ģimnāzijas ielā 23

Apmaksāta publikācija