Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Svarīga informācija tiem, kuri plāno doties, vai atgriežas no ceļojuma Itālijā

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Ņemot vērā, ka pēdējo dienu laikā Itālijā palielinājies ar jauno koronavīrusu "Covid-19" saslimušo skaits, svarīgu informāciju publicējis arī Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) Latvijā.

SPKC seko aktuālajiem notikumiem Itālijā. Šobrīd, kamēr ES nav pieņemti konkrēti lēmumi, SPKC kā pagaidu ieteikumu - aicina ceļotājus, kuri atgriežas Latvijā no Itālijas Lombardijas apgabala, kurā ir visaugstākais saslimšanas gadījumu skaits, turpmākās 14 dienas, līdzīgi kā ceļotājiem no Ķīnas, sekot savam veselības stāvoklim, un ja parādās kādi no elpceļu infekcijas simptomiem (paaugstinātā ķermeņa temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, apgrūtināta elpošana u. c.), nekavējoties zvanīt 113 un informēt par simptomiem un ceļojumu.

Braucot uz Itāliju, stingri ievērot šādus piesardzības pasākumus:

- Bieži mazgājiet rokas, īpaši pēc kontakta ar slimiem cilvēkiem vai viņu apkārtējo vidi;

- Ievērojiet distanci vismaz 2 metri no cilvēkiem ar akūtas elpceļu infekcijas simptomiem;

- Klepojot un šķaudot, izmantojiet vienreiz lietojamās salvetes un pēc tam nomazgājiet rokas;

- Sekojiet vietējo varas iestāžu norādījumiem.

Itālijas Veselības ministrija ziņo, ka kopumā 132 cilvēkiem ir noteikti pozitīvi testēšanas rezultāti uz jauno koronavīrusau, kas izraisa COVID-19 infekciju: 88 gadījumi Lombardijā, 24 Venetā, 6 Pjemontā, 9 Emīlijā-Romanjā un 2 Lacio (ķīniešu tūristu pāris). Šobrīd 54 ir hospitalizēti ar COVID-19 simptomiem, 26 ārstējas intensīvās terapijas nodāļās un 22 noteikta izolācija mājās.