Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Veselība

Arī no neīstenotas Jaungada apņemšanās ir savs labums

© pixabay.com

Aprēķināts, ka piepildīt nodomu jaunā gadā sākt jaunu, skaistu dzīvi izdodas aptuveni 8% cilvēku. Parasti iecere izplēn jau janvāra vidū, kas tomēr nenozīmē, ka no apņemšanās nav nekādas jēgas, vēsta Mom.me.

Kaldināt apņemšanos ir labi kaut vai tāpēc, ka tas liek nedaudz atskatīties atpakaļ, rezumēt un atskārst, ko cilvēkam pašam par sevi atklājis aizvadītais gads; saprast, par ko ir prieks un kādi sapņi palikuši nepiepildīti. Ikdienā šādām lietām ne vienmēr atliek laika.

Tā ir arī ieskatīšanās savā ideālajā nākotnē, kur cilvēks redz sevi veselīgāku, bagātāku, laimīgāku, tievāku... Un tas palīdz pašam spriest par savām vēlmēm un vērtībām, apzināties prioritātes, formulēt mērķus un līdz ar to likt arī savai zemapziņai strādāt to sasniegšanas virzienā. Ja cilvēks sācis īstenot kādu apņemšanos, bet pārtraucis, jo tas šķitis par grūtu, viņš vismaz redz, ka ir spējīgs sākt, un ar laiku varbūt mēģinās vēlreiz. Personības izaugsmē darbam ar sevi, pat ja tas nevainagojas ar panākumiem, nereti ir lielāka nozīmē nekā konkrētam rezultātam. Neizdošanās liek mācīties no savām kļūdām un nebaidīties no neveiksmēm, pat ja bijuši izvirzīti pārdroši un reāli nesasniedzami mērķi.