Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Veselība

Biroju darbiniekus brīdina kolēģe no nākotnes

NAV NEMAZ tik grūti iedomāties sevi šīs dāmas vietā. © Publicitātes foto

Interneta medijus apceļo attēls, kurā redzams, kāda varētu izskatīties biroja darbiniece, kura tuvāko 20 gadu laikā turpinās ilgas stundas sēdēt un pavadīt laiku pie dažādiem ekrāniem.

Šo dāmu, kurai dots vārds Emma, pēc biroju aprīkojuma ražotāja Fellowes Brands ieceres dabiskā lielumā, iesaistoties arī citiem ekspertiem, atveidojis nākotnes pieprasījuma pētnieks Viljams Haiems, vēsta HuffPost. Emmas ādas krāsa gadiem ilgā mākslīgā apgaismojuma ietekmē ir dzeltenīga, stresa dēļ uz rokām uzmetusies ekzēma. Kā redzams, arī kāju potītes ir pietūkušas. Sliktā gaisa kvalitāte novedusi pie aizpampušiem deguna blakusdobumiem, degunā un ausīs saauguši matiņi, bet acis ir apsārtušas. Savukārt mugurā no sēdēšanas salīkušā pozā izveidojies kupris. Emma ir stresa pilna, sēdoša dzīvesveida upuris. Viņa ilustrē sliktāko scenāriju, kas draud biroju darbiniekiem, ja viņi neko nemainīs savā darbavietā.

Laba gaisa kvalitāte un dabisks apgaismojums palīdzētu iztikt bez acu piepūles un galvassāpēm. Ilgstošai sēdēšanai ir negatīva ietekme uz cilvēka veselību pat tad, ja viņš mēdz vingrot, bet tiem, kuri neievēro ieteikumu fiziskajām aktivitātēm atvēlēt vismaz 150 minūtes nedēļā, ir augstāks priekšlaicīgas nāves risks. Emmas autors atzīst, ka modele likusi viņam padomāt un rezultātā viņš sācis reizi stundā piecelties no krēsla, atpūtināt acis, sekot, lai visu laiku nesēdētu vienā pozā. Sēdēšana ar saliektu muguru pamazām var novest pie stājas izmaiņām, veicināt osteoporozi un ātrāku novecošanu.


http://news.lv/Neatkariga_Rita_Avize_Latvijai/2019/12/19/biroju-darbiniekus-bridina-kolege-no-nakotnes