Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Veselība

Vai citronūdeni nomainīs ingverūdens

© depositphotos.com

Citronūdenim, kuru pēdējo gadu laikā ļoti iecienījuši veselīga dzīvesveida piekritēji, parādījies konkurents – ingverūdens, arī ingvera tēja, vēsta US News&World Report. Ingvera labās īpašības pazīstamas jau vairāk nekā 2500 gadu, Āzijā tas ir iecienīts līdzeklis pret sliktu dūšu, dažādām gremošanas problēmām un pret saaukstēšanos.

Sociālajos medijos tiek apgalvots, ka tas palīdzot arī pret locītavu sāpēm, spējot labvēlīgi ietekmēt cukura un holesterīna līmeni asinīs un pat mazinot Alcheimera slimības risku.

Vai tas ir pierādīts - zinātne pagaidām nesaka ne jā, ne nē. Ir veikti atsevišķi pētījumi, kas liek domāt, ka ingveram varētu būt šāds potenciāls, bet, lai iegūtu pārliecinošus pierādījumus, nepieciešami daudz plašāki pētījumi. Medical News Today publicēts šāds ingverūdens pagatavošanas paņēmiens: uzvāra četras glāzes ūdens, pievieno 1,5 tējkarotes svaigi rīvēta ingvera, noņem no uguns, ļauj ievilkties 5-10 minūtes, izkāš, atdzesē. Ja ingvera garša šķiet par stipru, var pievienot medu un citronu, tad tas vienlaikus būs gan ingverūdens, gan citronūdens.