Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Veselība

Ko ēst no rīta, lai uzveiktu vēdera taukus

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Ātrāk tikt vaļā no tauku riepas ap vidukli palīdz ne vien vingrošana un racionāla ēdienkartes plānošana, bet līdztekus tam arī pārdomāta brokastu ēdienu izvēle, vēsta Popsugar.

Liekie tauki ir nevēlami kopumā, bet īpaši kaitīgi tie ir vidukļa zonā, jo tiek saistīti ar lielāku paaugstināta holesterīna un cukura līmeni asinīs, arteriālo hipertensiju un otrā tipa diabēta risku. Atsevišķi pētījumi liek domāt, ka viens no paradumiem, kas traucē cīņā ar vēdera taukiem, ir atteikšanās no brokastīm.

Ieteicams brokastu ēdiens ir pupiņas, kas bagātas ar šķiedrvielām un olbaltumvielām, turklāt pagatavojamas daudzos veidos, piemēram, tās var iecept omletē, iekļaut smūtijā vai smēriņā, ko likt uz pilngraudu maizītes. Labs brokastu produkts ir arī rieksti, kas gan ir kalorijām bagāti, taču koncentrētā veidā satur gan olbaltumvielas, gan šķiedrvielas, gan labos taukus. Jaunākie pētījumi liecina, ka regulāra neliela riekstu porcija dienā palīdz ilgtermiņā uzturēt konstantu ķermeņa masu. Tiem, kuri vēlas atbrīvoties no taukiem ap vidukli, brokastīs ieteicams ēst arī zaļumus, piemēram, spinātus, rukolu vai lapu kāpostus, jo tajos ir gan vitamīni, gan vērtīgas minerālvielas, gan šķiedrvielas, kurām piemīt prebiotiskas īpašības - tās nodrošina barības vielas labajām zarnu trakta baktērijām.