Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Kad ir īstais laiks nomainīt zobu suku?

© dephositphotos.com

Jauna zobu suka nepieciešama ik pēc 3–4 mēnešiem, lai gan vairāk nekā 40% cilvēku neatceras to laikus nomainīt, un tas var kaitēt mutes veselībai.

Šķiet - kamēr zobu suka izskatās kaut cik normāli, to var lietot bez bažām, taču tā nav. Pārāk ilgi ekspluatētai zobu sukai sariņi sāk aplūzt un šķelties, apaug ar baktērijām un bojā zobu emalju, bet viena no nepatīkamākajām problēmām, kas var rasties, ir smakojoša elpa, norāda Well+Good.

Kad zobu sukas sariņi sāk spuroties, tie vairs pietiekami efektīvi nenotīra no zobiem aplikumu un ēdienu paliekas, tāpēc vairāk baktēriju paliek ne tikai mutes dobumā, bet arī uz pašas zobu sukas, un, tīrot zobus, tās var atgriezties mutē, izraisīt atkārtotas infekcijas, veicināt smaganu iekaisumu.

Zobārsti iesaka nomainīt zobu suku arī pēc slimošanas ar gripu un citām infekcijām. Lai atcerētos, ka laiks izmest veco zobu suku un ķerties pie jaunas, ieteicams to atzīmēt kalendārā vai kā citādi sev par to atgādināt. Vēlams arī parūpēties, lai mājās vienmēr būtu rezerves zobu sukas vai maināmās elektrisko zobu suku galviņas, piemēram, var iegādāties tās vairumā.