Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Veselība

Atrodi laiku sirsnīgam apskāvienam

© pixabay

Apskaut un samīļot savus tuvos cilvēkus – tas nāk par labu veselībai, un ne jau tikai tādēļ, ka kļūst viegli un silti ap sirdi, raksta SheKnows, tāpēc nevajadzētu šo tradīciju atstāt novārtā pat ikdienas steigā, kad grūti atrast laiku, lai vienkārši pabūtu kopā ar savējiem.

Apskaujoties organismā izdalās oksitocīns, ko sauc arī par mīlestības, labsajūtas un miera hormonu. Visvairāk pētīta oksitocīna loma saiknes veidošanā starp māti un jaundzimušo, kā arī zīdīšanas procesā, taču šim hormonam ir arī virkne citu uzdevumu. Tas palīdz cilvēkam justies vienotam ar citiem, arī nomierināties un uzticēties.

Apskāvieni pozitīvi ietekmē gan fizisko, gan emocionālo veselību, veicina labāku imūnsistēmas darbu un aktivizē organismā vielas, kas nepieciešamas, lai cīnītos ar infekcijām, palīdz arī atvieglot sāpes, mazināt sirds un asinsvadu, diabēta un citu hronisku slimību risku, mazināt stresu, trauksmi un bailes, stiprināt ģimenes saiknes, veicināt labākas pāra attiecības un apmierinātību ar seksuālo dzīvi, kā arī veselīgāku miegu.