Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Veselība

Izgudrota veļa ar ieaustām labajām baktērijām

© Publicitātes foto

Gluži kā otra āda solās būt inovatīva, triko līdzīga veļa, kurā iestrādātas labās baktērijas. Nonākot saskarē ar sviedriem, šīs probiotiskās baktērijas aktivizēsies, mazinās ķermeņa aromātu un veicinās labāku imūnsistēmas darbu.

Par inovatīvo materiālu, kuram dots nosaukums SkinII, vēsta Newsweek. Audums tapis, sadarbojoties tērpu dizainerei un mikrobiologam. Visu mikroorganismu kopums, kuri dzīvo cilvēka ķermenī, tostarp arī uz ādas, un mijiedarbojas gan cits ar citu, gan ar visu organismu, ir mikrobioms. Apģērba materiālā iekļautas tās labās baktērijas, kuras dabiski dzīvo uz cilvēka ādas.

Tās palīdzēs uzturēt veselīgu mikrobiomu un iegrožot nevēlamos mikroorganismus, kuri, sadalot sviedrus, rada nepatīkamu aromātu. Šis risinājums iecerēts arī kā draudzīgāks videi, jo piedāvā alternatīvu dažādajām ķimikālijām, kas tiek izmantotas audumu apstrādē un iekļautas kosmētikas sastāvā, padarot vidi labajām baktērijām nedraudzīgu, tādu, kurā ir grūti izdzīvot. Ar labajām baktērijām bagātināts audums, pateicoties savam dezodorējošajam efektam, iespējams, būs arī retāk jāmazgā. Īpaši piemērota jaunā tehnoloģija varētu būt sporta tērpiem.