Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Veselība

Satraucoši! 9 no 10 gadījumiem mazulis bīstamas traumas gūst mājās

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Deviņos no desmit gadījumiem bērni līdz viena gada vecumam dzīvībai un veselībai bīstamas traumas gūst mājās, informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja.

Viņa norādīja, ka fiziskas un psiholoģiskas traumas var ietekmēt zīdaiņa attīstību. Šī iemesla dēļ tiks sākta informēšanas kampaņa "Bērnam droši".

Arāja informēja, ka kampaņu īsteno SPKC sadarbībā ar Veselības ministriju, lai papildinātu vecāku zināšanas par iespējamiem riskiem, nodrošinot bērniem drošu vidi. Kampaņā mazuļu vecākus, vecvecākus un bērnu pieskatītājus aicinās pievērst uzmanību videi, kurā uzturas bērns, skaidrojot biežākos traumu veidus un to gūšanas apstākļus.

Kampaņas atklāšanas pasākums notiks 28.augustā plkst.12 "Teikuma terasē", Gustava Zemgala Gatve 78, Rīgā. Pasākumā piedalīsies veselības ministre Ilze Viņķele (AP), Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas virsārste Renāte Snipe, SPKC Veselības veicināšanas departamenta direktore Ilze Straume, kā arī divu bērnu mamma un uzņēmēja Linda Ķuze.

Lai pievērstu uzmanību mazuļu traumu gūšanas veidiem, pasākumā klātesošie tiks iepazīstināti ar vecāku pieredzes stāstiem un ieteikumiem. Savukārt fotoizstādē tiks vērsta pieaugušo uzmanība mazuļu traumu gūšanas veidiem.