Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Pieprasa izvērtēt Stradiņu vadības atbilstību amatam

© f64

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija aicina Veselības ministriju izvērtēt P. Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas vadības atbilstību amatam un iespējamo bezdarbību. Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride (Attīstībai/Par!) Neatkarīgajai pastāstīja, ka iemesls šādam pieprasījumam ir nepārtrauktās sūdzības no slimnīcas personāla un pacientiem par notiekošo slimnīcā. A. Skride tās nosauc par šokējošām.

“Tās liecina par ilgstošu un sistemātisku slimnīcas valdes bezdarbību vai pat iespējams ļaunprātību, kuras rezultātā vairāku desmitu pacientu veselība tika pakļauta nāves un smagu komplikāciju riskam,” teica A. Skride.

Komisija lūdz Veselības ministriju nekavējoties izvērtēt slimnīcas vadības darbību rīkoties. Veselības ministre Ilze Viņķele bijusi uzaicināta uz šo sēdi, taču citu darba pienākumu dēļ neesot tikusi. Sēdē gan neiztika bez asumiem. Pēc tam, ka komisijas priekšsēdētājs Andris Skride paziņoja, ka komisijas sēde par Stradiņa slimnīcu būs slēgta daļā par medicīnisko pakalpojumu nodrošināšanu pacientiem, deputāts Andrejs Klementjevs (Saskaņa) sacīja, ka jābūt skaidram un likumīgam pamatojumam, kāpēc sēde būs slēgta un kāpēc tajā nedrīkst piedalīties žurnālisti.

Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētāja Ilze Kreicberga uzskata, ka slimnīcas valde strādā labi un tai nav pamata atkāpties / Inga Paparde

Sēdes pirmajā daļā Stradiņa slimnīcas valdes loceklis Jānis Komisārs pastāstīja par Stradiņa slimnīcas A korpusa otrās kārtas celtniecību. Pašlaik norit iepirkums par būvniecības darbu veikšanu. Pašlaik ir saņemti deviņi pieteikumi. Pretendentiem ir nosūtīti precizējoši jautājumi. Plānots, ka 2022. gada vasarā varētu tikt pabeigti otrās kārtas būvdarbi, bet 2023. gadā jaunais korpuss varētu sākt funkcionēt.