Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Esi uzmanīgs! Brīdina par viltotu medicīnas preci, kas, iespējams, atrodama arī Latvijā

© Veselības ministrija

Maija beigās tika saņemts Itālijas Veselības ministrijas padotības iestādes ziņojums, kā arī ražotāja "Regenyal Laboratories SRL" steidzams drošības paziņojums par medicīniskas ierīces viltojumu, kas varētu atrasties arī Latvijas tirgū, uzzināja Veselības inspekcijā.

Ziņojumā minēts, ka medicīnas iekārta "Regenyal Idea Body 1x20ml" varētu būt arī Latvijas tirgū. Ražotājs vērš uzmanību uz to, ka šāda nosaukuma ierīce, kas satur hialuronskābi un kas paredzēta ķermeņa kopšanai, nav tā ražojums, līdz ar to ir aizdomas par ierīces viltojumu.

Pēc inspekcijas paustā, ražotājs iesaka visiem izplatītājiem, kā arī veselības aprūpes un skaistumkopšanas speciālistiem nekavējoties pārtraukt viltotās ierīces lietošanu un informēt par to inspekciju.

Inspekcija uzsver, ka izplatītājiem, kā arī veselības aprūpes un skaistumkopšanas speciālistiem svarīgi izvērtēt lietošanā esošas ierīces, pārbaudot iepakojuma etiķetes saturu, partijas numuru un pareizo ražotāju nosaukumu, kā arī nekavējoties izņemt no tirgus un pārtraukt viltota produkta tirdzniecību un lietošanu.