Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Veselība

TOP 5 kļūdas un ieteikumi sejas ādas kopšanā

© Pixabay

Veselīgas, mirdzošas un mitrinātas ādas noslēpums ir pareiza sejas ādas kopšana, tāpēc “ARTISTRY” skaistuma eksperts Andžejs Savickis sadarbībā ar dermatoloģi Laumu Valeini apkopojuši populārākās kļūdas sejas ādas kopšanā, kā arī sniedz padomus, lai tās novērstu. Ādas kopšanas rutīna katram ir atšķirīga – kādam tā var būt sejas mazgāšana ar ūdeni, taču citam dažādu kosmētikas produktu lietošana no rīta un vakarā.

Ādas tipam nepiemērotu produktu izvēle

Pirms sejas kopšanas produktu iegādes vai pielāgotas kopšanas rutīnas piemērošanas ir svarīgi noskaidrot savu ādas tipu. Neatbilstoša tipa produktu lietošana, var novest pie ādas stāvokļa maiņas - taukaina āda var kļūt dehidrēta. Vislabāk savu sejas ādas stāvokli novērtēt pie speciālista, taču šobrīd pieejamas arī dažādas virtuālas iespējas, piemēram, kas ar viedierīces kameras palīdzību nosaka ādas tipu.

Nepietiekama sejas attīrīšana

Ikdienas kopšanas rutīna jāsāk ar pareizu attīrīšanu atbilstoši ādas tipam. Ādas attīrīšana no dekoratīvās kosmētikas, kā arī ārējās vides ietekmes jāveic divas reizes dienā. Jārūpējas, lai viss, kam ikdienā un naktī seja pieskaras, piemēram, spilvendrāna, dvielis un grima otas ir tīras. Ja sejas āda nebūs attīrīta, tad krēmi pilnvērtīgi neuzsūksies un nenodrošinās gaidīto rezultātu.

Gulēšana ar dekoratīvo kosmētiku

Aizsprostotu poru galvenais cēlonis ir došanās naktsmierā ar nenoņemtu dekoratīvo kosmētiku, jo īpaši ar tādu, kuras sastāvā ir, piemēram, silikons. Pilnvērtīgs miegs ir nepieciešams, lai āda atgūtos no dienas laikā piedzīvotā, kā arī aizsargātu un atjaunotu ādas šūnas. Atstājot grima slāni, izveidojas barjera starp ādas dabīgo aizsargkārtiņu, kas aptur atjaunošanās procesu. Dekoratīvās kosmētikas noņemšana ir obligāts solis pirms došanās pie miera un jāveic katru dienu.

Neatbilstošas ūdens temperatūras izvēle

Karsta duša ir relaksējoša, taču tā sejas ādai nav atbilstošākā temperatūra. Mazgājot seju pēc attīrīšanas ar karstu ūdeni, iespējams paaugstināt tās jutību, kā arī sausināt. Cilvēkiem ar sausu vai taukainu sejas ādas tipu sajūta var būt īpaši nepatīkama. Ūdens attīrīšanas procesā jālieto pēc iespējas mazāk, tā vietā var izmantot micelāro ūdeni vai ūdens sejas sprejus, savukārt, ja izveidojies ieradums seju mazgāt ar ūdeni, tad ieteicamā ūdens temperatūra ir remdena.

Saules aizsarglīdzekļu periodiska lietošana

Īpašu uzmanību saules aizsarglīdzekļu lietošanai pievēršam tikai atrodoties tiešā saules staru ietekmē, piemēram, dodoties uz pludmali, taču ādai nepieciešama ne tikai periodiska, bet arī ikdienas aizsardzība pret UV stariem. To palīdz risināt dekoratīvajai kosmētikai pievienotie SPF filtri, kas var ne tikai pasargāt ādu no saules apdegumiem un ādas vēža, bet arī novērst ādas priekšlaicīgu novecošanu.