Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Veselība

Unikāls atklājums: Pašmāju zinātnieki secina, ka gailenēm piemīt matu augšanu veicinošas īpašības

© Publicitātes foto

AS MADARA Cosmetics R&D speciālisti sadarbībā ar Latvijas Universitātes zinātniekiem nonākuši pie unikāla atklājuma, kas potenciāli varētu nozīmēt apvērsumu matu kopšanā. Strādājot pie jaunu produktu attīstības, pēc rūpīgas gaileņu mikrobioloģiskā sastāva izpētes, pētnieki atklājuši, ka tām piemīt unikālas, matu augšanu veicinošas īpašības.

Gailenēs atklāts ne vien bagātīgs vitamīnu, antioksidantu un minerālvielu sastāvs, kas svarīgs gan veselīgu, stipru matu augšanai, gan pastiprinātas matu izkrišanas un citu problēmu novēršanai, bet arī pārsteidzoši augsts vērtīgo sastāvdaļu līmenis.

Atklāts, ka gailenēm dabiski raksturīga viena no augstākajam B grupas vitamīnu koncentrācijām, kam piemīt gan matu augšanu veicinošas, gan antibakteriālas īpašības - piemēram, vitamīns B3, kas pazīstams arī kā niacīns, uzlabo asinsriti galvas ādā, veicinot gan keratīna veidošanos, gan veselīgāku matu augšanu.

“Sēnes ir šī gada karstākais inovāciju atslēgvārds - tās paver līdz šim neapjaustas iespējas ļoti dažādās nozarēs, sākot ar pārtiku, dažādiem iepakojuma un citiem inovatīviem materiāliem, beidzot ar biodegvielu un tagad arī - skaistumkopšanu. Mūsu meklējumi aizveduši pie plaši sastopamās ziemeļu sēnes - gailenes. Tās mikrobioloģiskais sastāvs palīdz nodrošināt visus veselīgu un stipru matu augšanai nepieciešamos priekšnoteikumus. Tām piemīt ne vien matu apjomu palielinošas, bet arī nogludinošas un mirdzumu piešķirošas īpašības, kādas pasaule līdz šim bija radusi sagaidīt tikai no sintētiskiem un silikonus saturošiem matu kopšanas līdzekļiem," norāda "Madara COSMETICS" līdzdibinātāja Lotte Tisenkopfa-Iltnere.