Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Veselība

NOSKATIES: 8 ergoterapeita padomi biroja darbiniekiem katrai darba stundai

© Ekrānšāviņš no video

Ikdienā ergoterapeite Baiba Gorovenko Cēsu klīnikā strādā ar pacientiem, bet šodien, iesildoties Pasaules Veselības dienai, kas tiks atzīmēta 7.aprīlī, viņa iejutusies biroja darbinieku ikdienā un video klipā sniedz 8 padomus tiem, kas astoņas stundas dienā strādā pie datora.

Šie vienkārši izpildāmie vingrojumi dažādām ķermeņa daļām - sprandai, galvai, pleciem, mugurai, rokām, pirkstiem, kājām - kurus iespējams veikt turpat, pie sava darba galda, palīdzēs justies možiem visas dienas garumā un izvairīties no muskuļu pārslodzes. Darba dienās veltot ik stundu dažas minūtes vingrojumiem, ilgtermiņā iespējams izvairīties vai samazināt riskus tādiem veselības traucējumiem, kā muguras sāpes, artroze, vēnu varikoze, nespēks, sāpes un tirpšana plaukstās, redzes problēmas u.c.

Baiba Gorovenko uzsver, ka ergoterapija ir ikdiena ap mums, tas, kā mēs veidojam savu vidi un iesaistāmies savas veselības uzlabošanā. Ergoterapijas mērķis ir veicināt cilvēku veselību un neatkarību neatkarīgi no apstākļiem. Biroja darbā īpaši svarīgi sekot līdzi tam, lai būtu iespējami neitrāla poza pie darba galda, saglabājot mugurkaula fizioloģisko izliekumu: kakls taisns, pleci atbrīvoti, elkoņi brīvi pie ķermeņa un plauktas brīvi novietotas uz galda.

Pasaules Veselības dienas uzsvars jau otro gadu likts uz to, lai laba veselība būtu iespējama ikvienam it visur. Un tāpēc runa nav tikai par medicīnas pakalpojumu sasniedzamību, bet arī sabiedrības veselības pratību - lai mēs zinātu, kur meklēt informāciju, pašizglītotos un arī līdzdarbotos savas veselības uzlabošanā un saglabāšanā.