Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Veselība

NRA pēta cenas Centrāltirgus jaunajā Gastrotirgū; zupa 4.60, pelēkie zirņi 3.50 euro

© f64

Jau divas nedēļas Rīgā darbojas unikāla atpūtas vieta, kur svinēt dzīvi un gardi paēst – savas durvis vēris Baltijā pirmais iekštelpu Centrālais gastrotirgus, kas mājvietu radis Rīgas Centrāltirgū. Un piekrišana tam ir!

Gastrotirgū vairāk nekā 20 dažādi ēdinātāji un 2 bāri piedāvā apmeklētājiem plašu starptautisko un vietējo ēdienu klāstu. Un piedāvājums ir milzīgs: burgeri un picas, zupas un pelmeņi, hotdogi un suši, Āzijas street food piedāvājums, pašmāju iecienītas receptes un daudz citu ēdienu. Katrā ziņā gastrotirgus spēs pārsteigt un ļaus maltīti pārvērst par nelieliem svētkiem, lai liktu uz kārā zoba kaut ko, iespējams, līdz šīm vēl nebaudītu.

Piemēram, Siernīcā varat nobaudīt kartupeļu siera zupu ar siera popkornu - 4,50 eiro par porciju, cepts Camembert siers ar trifeļu eļļu un paipalu olu maksā 6,50 eiro. Jūras velšu cienītajiem vērts aplūkot Tempura ēdienkarti, piemēram, tīģergarneles melnajā tempurā ar foreļu ikriem - 6,50 eiro, Baltijas jūras uzkoda (salaka) - 4,50 eiro. Savukārt Kabatā sarūpētas gardas pitas un lavašs, piemēram, klasiskā pita ar vistu un dārzeņiem maksā 3,90, lavašs ar tādu pašu pildījumu - 4,90 eiro. Gastrotirgū, protams, ir arī latviešu virtuve, piemēram, pelēkie zirņi ar speķi Pannā maksā 3,50 eiro, šķovēti kāposti ar žāvētu gaļu - tikpat. Nav piemirsts arī par gardēžiem, kas ikdienā lieto bezglutēna ēdienu. Viņu pieturvieta gastrotirgū būs Gluten Active.

Principā jārēķinās, ka maltīte vienai personai izmaksās 8-10 eiro (ieskaitot vēl dzērienu). Piedāvājumā ir arī kaut kas, tā teikt, no augstiem plauktiem, piemēram, 72 stundas gatavota buļļa riba ar sarkanvīna mērci (porcija divām personām) maksā 30 eiro, jēra ribas korejiešu gaumē - 19 eiro, grilēts pikantais astoņkājis - 16 eiro, lielais jūras velšu šašliks - 16 eiro.

Gastrotirgus koncepts paredz, ka ēdieni tiek gatavoti apmeklētāju acu priekšā, un katrā no šīm vietām piedāvā savu ēdienkarti.

Gastrotirgus kopējā platība ir 1079,6 m2 ar 380 sēdvietām; tas atrodas renovētajā Rīgas Centrāltirgus gastronomijas paviljonā. Neatkarīgās novērojumi liecina, ka gastrotirgu ļoti iecienījuši tūristi.

Centrālais gastrotirgus katru dienu savas durvis ver pulksten 10, piektdienās un sestdienās strādā līdz pat pulksten 2 naktī. Pārējās dienās tas darbojas līdz pulksten 22.

Gastrotirgū regulāri uzstāsies arī mūziķi un dīdžeji, notiks pasākumi un citas aktivitātes.

Jāpiebilst, ka ēdināšanas zonu formāts Eiropā ir samērā izplatīts. Tā ir vieta, kur var remdēt ne tikai izsalkumu, bet satikties ar draugiem, atpūsties. Līdzīgi risinājumi tirgū ieviesti, piemēram, Londonā, Barselonā, Madridē un Parīzē, kur guvuši lielu popularitāti. Un nu arī mūsu galvaspilsētā ir šāda atpūtas vieta.

http://news.lv/Neatkariga_Rita_Avize_Latvijai/2019/02/21/gastrotirgus-atri-kluvis-populars