Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Veselība

Vien 7% Latvijas iedzīvotāju ir vakcinējušies vai plāno vakcinēties pret gripu

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Lai izvairītos no saslimšanas, 7% Latvijas iedzīvotāju vakcinējušies vai plāno vakcinēties pret gripu, liecina pētījumu kompānijas "Kantar TNS" veiktā aptauja.

30% iedzīvotāju gripas novēršanai lieto vitamīnus un uztura bagātinātājus, bet 29% izvairās no publisku pasākumu apmeklēšanas. Vēl aptuveni ceturtā daļa jeb 26% iedzīvotāju iegādājušies sezonai atbilstošu apģērbu un apavus, bet 23% lieto augu valsts produktus imunitātes stiprināšanai.

Latvijas iedzīvotāju veikto pretgripas preventīvo pasākumu vidū ir arī fiziskās aktivitātes, piemēram, gandrīz piektā daļa jeb 17% iedzīvotāju sporto, savukārt 6% iedzīvotāju apmeklē pirti, izmanto kontrastdušu vai kā citādāk norūda organismu pret gripu, kā, piemēram, turpina peldsezonu vai rūdās istabas temperatūrā.

Salīdzinot ar pirms gada veiktā pētījuma rezultātiem, šogad būtiski samazinājies īpatsvars iedzīvotāju, kuri ir norādījuši, ka, lai izvairītos no gripas lieto vitamīnus un uztura bagātinātājus, iegādājušies sezonai atbilstošu apģērbu un apavus vai lieto augu valsts produktus imunitātes stiprināšanai. Savukārt būtiski pieaudzis to iedzīvotāju īpatsvars, kuri ir norādījuši, ka gripas profilaksei neveic nekādas preventīvās darbības, tādi ir 17%.

Aptauja tika veikta no šī gada 22. līdz 24.janvārim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 60 gadiem