Lai gan ābolu etiķim regulāri tiek piedēvētas veselību veicinošas un ārstnieciskas īpašības, tās nav pierādītas, vēsta Self.
Pētījumi, uz kuru pamata izdarīti secinājumi par ābolu etiķa labajām īpašībām, ir mazaptveroši, nekontrolēti un nenodrošina pietiekamu klīnisko datu apjomu, lai varētu izdarīt pamatotus secinājumus. Līdz ar to apšaubāmi ir apgalvojumi, ka ābolu etiķis paātrina vielmaiņu un palīdz zaudēt svaru, attīra organismu, nomāc ēstgribu vai mazina asinsspiedienu (kaut arī tā liek domāt pētījumi, kas veikti ar žurkām), diskutablas ir arī ābolu etiķa probiotiskās īpašības. Ikviens drīkst ābolu etiķi iekļaut savā ēdienkartē, ja garšo, tomēr nevajag arī pārspīlēt un dienā lietot vairāk par divām ēdamkarotēm šā produkta. Pārmērīgs daudzums var izraisīt kuņģa kairinājumu, intensīvā skābe var bojāt zobu emalju. Ābolu etiķim var būt arī nevēlama mijiedarbība ar atsevišķām zālēm, piemēram, insulīna preparātiem vai urīndzenošiem līdzekļiem.