Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Veselība

Mediķi izplata svarīgu aicinājumu iedzīvotājiem; ņem vērā!

© Pixabay

Sestdien slimnīcās nogādātas divas sievietes, kurām mediķi konstatēja ķermeņa atdzišanu, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Rīgā radinieki, apciemojot 89 gadus vecu sievieti, atraduši viņu guļam uz grīdas. Sieviete gulējusi uz grīdas aptuveni sešas stundas un nogādāta slimnīcā ar ķermeņa atdzišanu un galvas sasitumu.

Tāpat Rīgā paziņa atradusi uz grīdas guļam kādu 72 gadus vecu sievieti. Viņa atradusies mājoklī, kuram bija vaļā logs. Sieviete nogādāta slimnīcā ar ķermeņa atdzišanu.

NMPD atgādina, ka, iestājoties vēsākam laikam, būtu biežāk jāapciemo vecos un vientuļos cilvēkus, lai pārliecinātos, ka ar viņiem viss kārtībā. Nereti ir gadījumi, kad cilvēki nokrīt un bezpalīdzīgi noguļ uz grīdas līdz pat diennaktij, kas izraisa ķermeņa atdzišanu.

Slimnīcā Rīgā pēc saindēšanās ar sēnēm nogādāta arī kāda 28 gadus veca sieviete, kura pati lasījusi sēnes un pati tās arī gatavojusi, taču pēc sēņu ēšanas sievietei kļuvis slikti.

Kopumā NMPD mediķi aizvadītajā diennaktī devušies uz 949 izsaukumiem, no tiem 203 bija saistīti ar dažāda veida traumām un negadījumiem.