Noskaidro, kas tavā virtuvē ir lielākie mikrobu perēkļi

© depositphotos.com

11.lapa

Un visbeidzot - rokas

Tie ir divi patogēno mikroorganismu avoti, kurus mēs augu dienu nēsājam līdzi, pārnesot mikrobus no darba, skolas, sporta kluba, veikala, sabiedriskā transporta, poliklīnikas... Tādēļ neaizmirsīsim rokas kārtīgi nomazgāt pēc iespējas biežāk, jo sevišķi - darbojoties virtuvē. Vēlamais roku mazgāšanas ilgums ir 15 sekundes, bet ideālais - 30 sekundes. Lielākā daļa cilvēku roku mazgāšanai diemžēl velta mazāk nekā 10 sekundes. Daudzi mazgā rokas tikai ar ūdeni, tomēr, mazgājot rokas ar ziepēm, tās tiek attīrītas no mikrobiem daudz labāk. Visvairāk mikrobu sakrājas uz pirkstu galiem un zem nagiem, turklāt visnetīrākais ir īkšķis, jo ir gandrīz neiespējami kaut ko satvert, neizmantojot īkšķi. Taču tieši īkšķi cilvēki visbiežāk aizmirst kārtīgi nomazgāt. Par īstu mikrobu perēkli laika gaitā var kļūt mākslīgie nagi un ilgnoturīgie nagu pārklājumi, jo tajos ir acīm nemanāmas mikroplaisas.

Veselība

“Barojošs uzturs ir veselīga dzīvesveida pamats. Papildus svara zaudēšanai un uzturēšanai, sabalansēts uzturs ir ļoti svarīgs sievietes un vīrieša vispārējai veselībai. Laba pārtika nodrošina vitamīnus, minerālvielas un uzturvielas, kas ir svarīgas augšanai, labklājībai un attīstībai,” raksta healthline.com.