Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Šogad pie ārsta bez brīdinājuma Bērnu slimnīcā nav ieradušies 23 000 pacientu

© F64 Photo Agency

Šogad Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā uz pieteiktajām konsultācijām bez brīdinājuma nav ieradušies 22 907 pacienti, informēja slimnīcas pārstāve Vita Šteina.

Apkopotā Bērnu slimnīcas statistika par 2018.gada pieteikto un faktiski notikušo konsultāciju skaitu no janvāra līdz oktobrim liecina, ka 14% jeb gandrīz 23 000 pacientu ar ģimenēm nav ieradušies uz pieteiktajām konsultācijām, iepriekš par to nebrīdinot.

Pēc Šteinas paustā, gandrīz 23 000 pacientu nebrīdina par savu neierašanos, kaut arī Bērnu slimnīcas klientu apkalpošanas speciālisti nosūta atgādinājuma īsziņu visiem ambulatorās vizītes pieteikušo pacientu likumiskajiem pārstāvjiem, kā arī apzvana visu pacientu ģimenes, kuriem paredzētas manipulācijas un izmeklējumi anestēzijā.

Bērnu slimnīcā no konsultācijas var atteikties četros veidos - elektroniski, aizpildot Atteikuma formu slimnīcas mājaslapā, rakstot e-pastu uz "poliklinika@bkus.lv", sūtot atbildes īsziņu ar vārdu "Atteikt" uz saņemto atgādinājuma īsziņu, kā arī, zvanot uz 80708866.

Šogad atteikuma iespējas izmantojuši 17 636 pacienti, un vairums izvēlējušies atteikt vizīti tieši zvanot. Vienlaikus Bērnu slimnīcas Klientu apkalpošanas daļa gan aicina par atteikumu ziņot elektroniski, aizpildot Atteikuma formu mājas lapā vai rakstot epastu vai īsziņu.