Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Veselība

Pusaudžu resursu centrs pusgada laikā palīdzējis vairāk nekā 40 atkarīgiem jauniešiem

© Edmunds Brencis, F64 Photo Agency

Pusaudžu resursu centrs, kuru izveidojis Bērnu slimnīcas fonds kopā ar nozares speciālistiem Latvijā, pirmajā darba pusgadā atbalstu sniedzis vairāk nekā 40 jauniešiem ar atkarībām, informēja fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Dambiņa atgādināja, ka aprīlī darbu sāka Pusaudžu resursu centrs, kurā tiek realizēta pirmā profilakses tipa ambulatorā atbalsta programma pusaudžiem, kuriem konstatēta atkarību izraisošu vielu kaitējoši pārmērīga lietošana vai atkarīgas uzvedības traucējumi. Ar Labklājības ministrijas finansiālu atbalstu pirmajā pusgadā programmā atbalstu saņēmuši vairāk nekā 40 jaunieši.

Dambiņa norādīja, ka līdzšinējā centra darbā secināts, ka daļai jauniešu un viņu vecāku šķērslis saņemt palīdzību ir negatīva iepriekšēja pieredze, kā arī stigma, kas saistīta ar garīgo veselību. Lai iedrošinātu jauniešus vērsties pēc atbalsta, Bērnu slimnīcas fonds sāks sociālu kampaņu "Ir Ok, ja dažreiz nav Ok!" ar mērķi savlaicīgi sniegt pusaudžiem nepieciešamo palīdzību.

Pēc Pasaules veselības organizācijas datiem, aptuveni 20% jauniešu saskaras ar garīgās veselības problēmām, un Eiropā 40% hronisko saslimšanu saistītas ar garīgās veselības problēmām. Lielākā daļa garīgās veselības problēmu sākas tieši jauniešu vecuma posmā.

Lai informētu par pirmajā pusgadā sasniegtajiem rezultātiem, par aktuālām pusaudžu problēmām, par centra ikdienas darbu un attīstības plāniem, kā arī par sociālo kampaņu, Bērnu slimnīcas fonds un Pusaudžu resursu centrs organizē informatīvu pasākumu trešdien, 17.oktobrī, plkst.10 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Vecāku mājā.

Pasākumā piedalīsies Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Dambiņa, Pusaudžu resursu centra mentors Nils Konstantinovs un centra psiholoģe Elīna Bārtule.