Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Ārste atbild: Vai gāzēts minerālūdens palielina celulītu?

© pixabay.com

Karstā laikā izdzeram vairāk ūdens, bet joprojām dzirdam runas, kas speciālistiem izraisa vien smaidu. Vai tiešām sāļš minerālūdens nozīmē, ka tajā ir daudz sāls? Nedzerat gāzētu minerālūdeni, jo domājat, ka tas var veicināt celulīta veidošanos? Speciālisti apgalvo, ka tās ir iedomas, par kurām jāaizmirst. Ārste atklāj trīs patiesības, kā ir īstenībā.

Ne sāls dēļ minerālūdens ir sāļš

„Bieži vien dzirdu sakām, ka, ja minerālūdens ir sāļš, tajā ir daudz sāļu. Ūdens sāļumu nosaka izšķīdušo minerālvielu daudzums. Jo ūdenim ir augstāka mineralizācijas pakāpe, jo tas būs sāļāks. Tāpēc, ja dabīgais minerālūdens ir sāļš, tas satur kalciju, kāliju, magniju, nātriju, hlorīdu — minerālvielas, kuras ir nepieciešamas organismam un kuras ir mikrouztura pamats”, stāsta ģimenes ārste Jūrate Ivanauskiene.

Turklāt speciālisti mudina izvēlēties sāļu minerālūdeni karstās dienās, pēc pirts, intensīvas sportošanas vai citādām fiziskām aktivitātēm. Izdzerot pāris glāžu sāļa ūdens, organisms ne tikai atgūs zaudēto šķidrumu, bet arī tiks papildināts ar dabīgām aktīvām minerālvielām, ko organisms viegli uzsūc.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā