Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Veselība

TOP 6 padomi pēdu veselībai vēsajos gadalaikos

© Publicitātes foto

Rudenim sākoties, vasaras kurpes un sandales nomaina slēgtie apavi. Kājas ātrāk gurst, pēdām nepiekļūst gaiss, tās vairāk svīst – visi šie faktori pastiprina risku iedzīvoties pēdu veselības problēmās. Izplatītākās no tām ir sausi, plaisājoši papēži, sabiezējumi uz pēdām, varžacis un sēnīšu infekcijas. Kā parūpēties par pēdu veselību un labsajūtu gada vēsajā sezonā, konsultē sertificētā farmaceite Mārīte Šukele.

Ērti un situācijai atbilstoši apavi

Pirmais nosacījums, lai pēdas būtu veselas, ir ērti, pietiekami plati un gadalaikam piemēroti slēgtie apavi. Pēdas jutīsies labi, ja apavi tiks izvēlēti atbilstoši situācijai - zābaki vilkti atrodoties ārā, bet iekštelpās vilktas maiņas kurpes.

Papildu rūpes par pēdām nepieciešamas augsto papēžu cienītājām Optimālais papēžu augstums ir aptuveni četri centimetri - ja papēži ir augstāki, ejot pirksti atduras pret apavu purngalu, tie tiek grūsti atpakaļ un radīta papildus slodze pēdas priekšējai daļai. Savukārt nesamērīga slodze izraisa dažādus ādas bojājumus. Ja tomēr augstu papēžu kurpju vai zābaku nēsāšana ir nepieciešama, ieteicams lietot ortopēdiskos apavu ieliktnīšus spiediena mazināšanai.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā