Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Veselība

ATBALSTA PLECS: Īsumā par aktuālāko

© Edmunds Brencis, F64 Photo Agency

Aktualitātes

FORUMS PAR BĒRNIEM

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija 12. oktobrī VEF Kvartāla kamerzālē, Ieriķu iela 5 A organizē domnīcu - forumu Bērni un jaunieši: piedāvājumi, izaicinājumi, risinājumi, lai izglītotu sabiedrību par aktuālajiem jautājumiem bērnu uzvedības traucējumu mazināšanai. Forumā diskutēs par savlaicīgas diagnostikas un korekcijas lomu, atbalsta sistēmas nozīmi bērnu uzvedības grūtību risināšanā, kā arī par izglītības iestādes vides nozīmi bērna uzvedībā.

CIK DARBA NESPĒJĪGO

Nacionālā veselības dienestā sasaukta Konsultatīvās padomes sēde, kurā tiks izvērtēti darbnespējas lapu rādītāji šā gada deviņos mēnešos. Konsultatīvā padome ir konsultatīva institūcija, kuras mērķis ir veicināt valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību un kvalitāti, atbalstot NVD darbību veselības aprūpes finansēšanas jomā. Viens no tās uzdevumiem ir veicināt veselības aprūpes finansējuma piešķiršanas un izlietojuma efektivitāti.

BALTĀ SPIEĶA DIENA

Sestdien, 13. oktobrī, pulksten divos Rīgā uz Baltā spieķa dienas koncertu sabrauks mākslinieki no Jūrmalas, Balviem, Cēsīm, Rēzeknes un Daugavpils, lai dižotos ar savām prasmēm un talantiem. Tiks rādīti saausti ziedu paklāji, dziedātas latgaliešu tautasdziesmas, dejotas līnijdejas un apmeklētāji cienāti ar pašceptiem pīrāgiem. Rīdzinieki leposies ar saviem keramikas izstrādājumiem. Uz Strazdumuižu aicināts ikviens. Ieeja bez maksas.

IZSAKI VIEDOKLI

Invalīdu un viņu draugu apvienība Apeirons aicina izteikt viedokli par tehnisko palīglīdzekļu sistēmu. «Kādai turpmāk jābūt tehnisko palīglīdzekļu sistēmai, vai tā jāsaglabā tāda pati vai jāreformē, un, ja nepieciešamas reformas, kādām tām būt,» diskutēt aicina Apeirona vadītājs Ivars Balodis. Viedokļi ir dažādi, piemēram, palīglīdzekļiem atvēlētajam valsts finansējumam jāseko katram cilvēkam, lai viņš pats var izvēlēties tehnisko palīglīdzekli. Pieredzes stāstus un viedokļus Apeirons aicina sūtīt uz info@apeirons.lv.

Atbalsta plecs

Sabiedrības integrācijas fondsPasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.