Tavai veselībai: cienījama vecuma dāmām jāstaigā

© depositphotos.com

Sievietēm pēc menopauzes iestāšanās tikai 40 minūšu ilgas pastaigas dažas reizes nedēļā samazina sirds slimību risku par 25%, vēsta Best Life.

Izrādās, ka pat sievietes ar lieko svaru un aptaukošanos no pastaigām var gūt labumu sirds veselībai. Ieteicams staigāšanai izvēlēties vidēju vai ātru tempu. Lai gan sabiedrībā valda uzskats, ka sirds veselības problēmas vairāk skar vīriešus, par sirdi tikpat nopietni jārūpējas arī sievietēm, un aptauju dati rāda, ka daudzas to neapzinās. Raksturīga problēma sievietēm ir sirds mazspēja, kas attīstās ar gadiem. Pētījumi liecina, ka 75-84 gadu vecumā sievietēm sirds mazspējas risks ir trīs reizes lielāks nekā 65-74 gadu vecumā. Cenšoties pētījumos noskaidrot, kādas fiziskās nodarbes ir piemērotākās dažādām vecuma grupām, zinātnieki turklāt secinājuši: lai varētu ilgāk un veselīgāk dzīvot, gados vecākiem ļaudīm ieteicamas mērenākas, vieglākas un ilgākas fiziskās aktivitātes, nevis īsas un intensīvas. Protams, tiem, kuri pieraduši regulāri apmeklēt sporta zāli vai vingrošanas grupu, nav no tā jāatsakās, bet tiem, kuri nevēlas šādās aktivitātēs iesaistīties, vajadzētu ik dienu kaut vai iziet pastaigā.

Veselība

Visā pasaulē zaudēto dzīvību skaits infekciju dēļ, kas ir rezistentas pret zālēm to ārstēšanai, līdz 2050. gadam varētu palielināties par gandrīz 70%, liecina jauni pētījumu projekti, ieskicējot arvien pieaugošu superbaktēriju krīzi, vēsta cnn.com.

Svarīgākais