Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Veselība

Pēteris Apinis atstās Latvijas Ārstu biedrības vadītāja amatu

© F64

Līdz ar termiņa beigām vadītāja amatu Latvijas Ārstu biedrībā (LĀB) atstās Pēteris Apinis, "Neatkarīgajai" atzina pats LĀB vadītājs

Apinis norādīja, ka izskanējusī informācija nav tenkas. "Man termiņš beidzas 23. novembrī, un es jau šobrīd esmu cita darba meklējumos," norāda Apinis.

Uz jautājumu, kāpēc viņš nepaliek uz vēl kādu termiņu, Apinis atbild: "Es nevaru palikt vadošā medicīnas darbā, ja valsts atklāti grauj veselības aprūpes pamatprincipus - vienlīdzību un pieejamību. Ja veselības ministre Anda Čakša dara zināmu, ka 60 000 iedzīvotāju viņai ir pilnīgi vienaldzīgi un viņiem jāmirst, jo viņi nemaksā sociālo nodokli pietiekamā apjomā, es šādā sistēmā atsakos piedalīties. Šobrīd jaunā veselības reforma nozīmē sadalīt iedzīvotājus divās grupās pēc pazīmes - sociālā nodokļa pietiekams maksātājs vai nemaksātājs, gluži kā Hitlers cilvēkus savulaik sadalīja pēc nacionālā principa..."

Pēteris Apinis ir latviešu ārsts, politiķis, sabiedriskais un sporta darbinieks, bijušais Latvijas Veselības aizsardzības valsts ministrs, kā arī Saeimas deputāts. Latvijas Ārstu biedrības prezidents kopš 2006. gada novembra.