Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Veselība

TOP 5 ziemeļu dabas veltes ādas labsajūtai un skaistumam

© Publicitātes foto

Skaistumkopšanas līdzekļu panākumi atkarīgi ne tikai no pareizas lietošanas, bet arī šo produktu izejvielām un izcelsmes. STENDERS Attīstības ķīmiķe Jūlija Kuzņecova norāda, ka rūpējoties par ādu, vēlams dot priekšroku savas zemes dabas veltēm, jo tās ir bagātas ar vielām, ko nepieciešams uzņemt mūsu klimatiskajos apstākļos. Dzērvenes, mellenes, liepziedi, upenes un smiltsērkšķi ir pieci ziemeļu dabas brīnumi, kas aug mūsu mežos un dārzos un ar savām vērtīgajām īpašībām sniedz ādai īpašu kopšanu.

Sākoties gada tumšajai sezonai, Jūlija Kuzņecova iesaka lietot garajām ziemeļu ziemām īpaši piemērotus ādas kopšanas līdzekļus. “Latvijas rudeņiem un ziemām raksturīgs ilgstošs saules trūkums un nav pieejami arī citi ādai svarīgu vitamīnu avoti. Tas nozīmē, ka ādai nepieciešams veltīt vairāk rūpju. Izvēloties kosmētiku ādai, nebūt nav nepieciešami eksotiski produkti - daba mūsu klimatiskajā joslā nodrošina visu, kas vajadzīgs vietējo iedzīvotāju organismam. Skaistumkopšanas līdzekļi, kuru sastāvā ir Latvijai raksturīgie augi un ogas, palīdzēs iegūt veselīgu un skaistu ādu arī vēsajā laikā,” stāsta Kuzņecova.

Dzērvene ādas mirdzumam

Skābās, kraukšķīgās purva skaistules dzērvenes ir izcils vitamīnu avots skaistumkopšanā. Tās bagātas ar C vitamīnu un antioksidantiem, kas stimulē dabiskos ādas atjaunošanās procesus, uzmundrina un tonizē ādu, ļaujot tai saglabāt starojošu izskatu. Piemēram, lietojot dzērveņu ķermeņa skrubi, iespējams efektīvi atbrīvoties no vecajām šūnām un netīrumiem, kā arī stimulēt mikro cirkulāciju, kas uzlabo ādas tekstūru.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā