Profesors Danilāns iesaka ārstēties ar kolu

© F64

Ārsts un profesors Anatolijs Danilāns atklāj, ka ēd visu - dzer kafiju, ēd gaļu, jo, pēc viņa domām, ja ir normāla ķermeņa uzbūve, cilvēkam nav vajadzīgi nekādi ierobežojumi.

Atsevišķās reizēs šis dzēriens var pat noderēt. Ja ir vemšana un šķidruma zudums, kola ir laba. Ikdienā gan ar to aizrauties nevajadzētu.

Uz jautājumu, vai profesors ir dzēris kolu, ņemot vērā, ka tagad ir tik daudz ķīmisku pārtikas piedevu un produktu sastāvdaļu, Danilāns atbild apstiprinoši.

"Atsevišķās reizēs šis dzēriens var pat noderēt. Ja ir vemšana un šķidruma zudums, kola ir laba. Ikdienā gan ar to aizrauties nevajadzētu," pauž Danilāns.

Danilāns arī atklāj, ka ir kritisks pret vitamīniem un uztura bagātinātājiem. Viņš uzskata, ka veselam cilvēkam nekādi uztura bagātinātāji nav vajadzīgi.

"Dzīvo, kusties, esi saulītē, smaidi, pilnvērtīgi ēd, un tev līdz kaklam visa pietiek. Nav papildus jāpērk nekādi vitamīni," saka Danilāns.

Viņš uzskata, ka vitamīni ir farmācijas industrijas peļņas avots.

Veselība

Katrs trešais 13 gadus vecs zēns cieš no liekā svara, un arī meiteņu vidū aptaukošanās problēma ir aktuāla - paaugstināts ķermeņa masas indekss ir katrai piektajai pusaudžu vecuma meitenei, liecina Slimību un profilakses kontroles centra (SPKC) dati.