Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Pēdējā laika svelmē dramatiski pieaudzis pieprasījums pēc saules aizsargkosmētikas

© Pexels

Karstais un saulainais laiks licis cilvēkiem krietni biežāk iegriezties aptiekā pēc saules aizsargkosmētikas un vērsties pēc padomiem veselības uzturēšanai. BENU Aptiekas apkopotā informācija liecina, ka pieprasījums pēc saules aizsargkosmētikas pieaudzis par nepilniem 40%, savukārt, saskaņā ar BENU Aptiekas farmaceites Zandas Ozoliņas teikto, pieprasījums pēc padomiem un konsultācijām karstuma dēļ ir teju dubultojies.

Farmaceite Z.Ozoliņa stāsta, ka pieprasījums pēc saules aizsargkosmētikas aptiekās pieaug ar katru dienu un pašlaik jau pret pagājušo gadu ir pieaudzis par 37%, kas liecina par to, ka cilvēki pret sauļošanos attiecas samērā tālredzīgi un cenšas sevi pasargāt no iespējamiem saules apdegumiem.

Farmaceite atzīst, ka līdzās saules aizsargkosmētikas iegādei ievērojami biežāk cilvēki vēršas aptiekās arī ar jautājumiem, kā rīkoties gadījumos, kad jau izveidojies saules apdegums, karstums radījis galvassāpes vai cita veida ķermeņa diskomfortu. Daudzi, vairoties no karstuma, ir uzturējušies caurvējā un vēršas arī pēc padoma kā rīkoties šādos gadījumos.

Z. Ozoliņa aicina ikvienu būt uzmanīgam un ņemt vērā, to ka karstā un saulainā laika dēļ ir jābūt tālredzīgiem lietojot saules aizsargkosmētiku, kā arī jāpatur prātā, ka uzturā jālieto krietni vairāk ūdens nekā parasti ikdienā. Nevajadzētu arī pārvērtēt savas spējas un pārāk ilgi uzturēties tiešos saules staros vai tādā karstumā, kas rada ķermeņa diskomfortu. Ja tomēr jūtams, ka saulē būts pārāk ilgi un ir izveidojies apdegums vai kartsuma iespaidā ievērojami pasliktinās pašasjūta, ir nepieciešams nekavējoties vērsties pēc palīdzības.

Tāpat arī farmaceite atgādina, ka šādos laika apstākļos jo īpaši ir jāpatur prātā tas, ka pat ne uz mirkli automašīnas salonā bez pieskatīšanas nedrīkst atstāt bērnus un dzīvniekus, jo šādai rīcībai var būt veselībai un dzīvībai ārkārtīgi bīstamas sekas.

Z. Ozoliņa aicina parūpēties par savu veselību un, pirms iziet no mājām, atbilstoši sagatavoties laika apstākļiem, paņemot līdzi ūdeni, atbilstošu saules aizsargkosmētiku, un iespēju robežās izvairīties no vietām, kur nepieciešama ilgstoša uzturēšanās karstumā vai tiešos saules staros.